Foto: F64

Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jakubs Sedlāčeks mačā pret Ufas "Salavat Julajev" atvairīja 25 no 26 metieniem. Pēc spēles kluba mājaslapā čehu vārtsargs izteicās, ka uzbrucēja Marcela Hosas atgriešanās laukumā iedvesmojusi komandu.

"Piecdesmit minūtes bijām kā iedzinēji. Šovakar mēs nespēlējām slikti. Visa komanda šajā mačā cīnījās no sirds. Pirms spēles ģērbtuvē runājām, ka šodien ir jādara viss, lai uzvarētu. Visu spēli aizvadījām pacietīgi, spēlējot disciplinēti un trešajā trešdaļā beidzot guvām vārtus. Pēdējās piecas minūtes mūsu izpildījumā bija lieliskas," ar emocijām dalās vārtsargs.

Pēc iepriekšējā mača Rīgas "Dinamo" aizsargs Krišjānis Rēdlihs izteicās, ka nākamajā spēlē rīdzinieki mainīšot to, ka būs trīs punkti, nevis nulle.

"Jā, šodien izpildījām Krišjāņa solījumus (smaida). Esmu ļoti priecīgs," atklāj Sedlāčeks.

Spēles izskaņā "Salavat Julajev" noņēma vārtsargu un izdarīja spiedienu uz mājinieku vārtiem.

"Kad pāris spēles neesi bijis vārtos, tad šādas spēles izskaņas vārtsargam ir ļoti smagas. Ir jākoncentrējas par 120 procentiem un vairāk. Man, lai aizvadītu labu maču un būtu pārliecināts par saviem spēkiem, ir vajadzīgs labi aizvadīt pirmo spēles trešdaļu. Man bija laba sajūta par šo maču, pēc pirmās trešdaļas jutos labi. Kad guvām pirmos vārtus, jutu, ka šodien ir jāņem trīs punkti. Mums vajadzēja turpināt tā spēlēt, kas arī izdevās."

Otrajā trešdaļā Marcels Hosa guva savainojumu un devās uz ģērbtuvi, taču trešajā trešdaļā atgriezās laukumā.

"Kad Hosa pameta laukumu, slidojot uz vienas slidas, tas neizskatījās labi. Sev atgādināju, ka ir jākoncentrējas uz spēli, sevi nedrīkst izsist no līdzsvara. Hosa parādīja savu cīnītāja raksturu, kas iedvesmoja komandu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!