Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs ir apmierināts ar nākamās sezonas komandas komplektāciju, sarunā ar Krievijas portālu "RSport.ru" izteicies pats Sējējs.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, "Dinamo" komandu atstājuši vairāki spēlētāji - aizsargi Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Karsums, Raitis Ivanāns un vārtsargs Kristers Gudļevskis. Tāpat vienībā nespēlēs pērnās sezonas leģionāri uzbrucēji Džeimijs Džonsons, Aleksandru Žirū un aizsargs Matjē Karls.

"Esmu priecīgs par šobrīd esošo kolektīvu," sacījis Sējējs. Jau vēstīts, ka "Dinamo" sastāvā atgriezušies aizsargi Sandis Ozoliņš un Georgijs Pujacs, kā arī slovāku uzbrucējs Marcels Hosa, tāpat noslēgti līgumi ar vairākiem citiem leģionāriem.

"Komplektācija aizņēma kādu laiciņu, taču viss šobrīd rit savu gaitu un mums nav, kur steigties. Šobrīd svarīgākais ir pienācīgi sagatavoties un jaunās sezonas sākumu sagaidīt labā sportiskā formā," teicis Sējējs.

Tikmēr Sējējs noliedza baumas, ka tiek risinātas sarunas ar Latvijas izlases uzbrucēju Jāni Spruktu.

"Sarunas ar viņu neveicam," atklājis rīdzinieku ģenerālmenedžeris. Tāpat viņš norādījis, ka ar "Dinamo" līgums ir tikai vienam vārtsargam - zviedram Mīkaelam Telkvistam, kamēr Māris Jučers un čehs Jakubs Sedlāčeks cenšas izturēt pārbaudes laiku.

"Gudļevskis centīsies tikt pie divvirzienu līguma ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Tampabejas "Lightning". Situācija ar vārtsargiem mūsu komandā nav slikta - viņiem būs sevi jāpierāda, lai tiktu sastāvā," paudis Sējējs.

Kā ziņots, jaunajā sezonā "Dinamo" komandu vadīs arī jauns treneru kolektīvs, kurā par galveno iecelts Artis Ābols. "Tas ir risks, taču vēlamies viņiem dot iespēju. Ābolam palīdzēsim, cik spēsim, un neatstāsim viņu vienu pašu. Gribam izveidot vienotu komandu."

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!