Foto: Juris Gūtmans

Ja komanda nevar iemest vārtus pa tīru ledu, jādodas vārtu priekšā un jāaizsedz vārtsargam redzesloks, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs svētdien slavēja savus hokejistus.

Latvijas klubs svētdien nodemonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu un "Arēnā Rīga" ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) sagrāva Maskavas apgabala "Vitjaz" komandu. Rīdzinieki ne tikai pirmo reizi sezonā izcīnīja "sauso" uzvaru, bet arī tika pie divām uzvarām pēc kārtas.

"Laba spēle, cītīgi gatavojāmies šim mačam un analizējām pretiniekus. Pēc uzvaras pār Jaroslavļas "Lokomotiv" vēlējāmies uz šīs pozitīvās nots turpināt sēriju. Mērķtiecīgi runājām ar hokejistiem, ka, ja nevar vārtus iemest pa tīru ledu, jāiet vārtu priekšā un vārtsargam jāaizsedz redzesloks," pēc mača stāstīja Sējējs. "Vārti krīt no vārtu priekšas. Tas mums arī izdevās. Labs sākums, uz ko arī pirms tam tika likts akcents. Guvām četrus vārtus, turklāt arī Jakubam Sedlāčekam nosargājām "sauso" uzvaru."

"Dinamo" labā vārtus guva Filips Toluzakovs, Pjotrs Ščastļivijs, Koltons Gilīss un Aleksandrs Jerofejevs, bet vārtos Sedlāčeks atvairīja 25 pretinieku metienus, pirmo reizi šajā sezonā un desmito reizi KHL karjerā savus vārtus nosargājot neieņemtus. Sedlāčeku atzina par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās.

"Domāju, Toluzakova nosūtīšana uz fārmklubu deva viņam mācību. Viņš nebija īpaši priecīgs par šo izsūtījumu. Toluzakovs cenšas un mēģina izpildīt to, ko no viņa grib redzēt," krievu uzbrucēju slavēja treneris. "Protams, ir atsevišķas kļūdas, bet hokejā visi tādas pieļauj. Viņš cenšas nepieļaut šīs kļūdas un ieklausīties, ko no viņa prasa. Viņa maiņa, kas aizvadīja kopā jau otro spēli, man tīri labi patīk."

"Aizvadījām ļoti labu spēli. Pratām gūt vārtus, realizēt vairākumu un neļāvām viņiem gūt vārtus. Teicami," teica pats Toluzakovs, kurš guvis vārtus abās spēlēs, pēc atgriešanās no Liepājas. "Brauciens uz Liepāju, protams, nebija patīkams pavērsiens. Man atlika turpināt strādāt un cītīgi trenēties. Atgriežoties no Liepājas, puiši iedrošināja, uzmundrināja, teica, ka viss būs kārtībā. Mikroklimats mums ir lielisks. Treneri laikam redzēja, ka cenšos un varu izpildīt dotos uzdevumus."

Nākamā spēle rīdziniekiem būs jau otrdien viesos pret Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam ceturtdien sekos cīņa Sanktpēterburgā pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto SKA, kā arī sestdien būs jātiekas pret vēl vienu Rietumu konferences līderi Maskavas CSKA.

Sējējs pēc uzvaras pār Vitjaz atklāja, ka izbraukumā līdzi dosies iepriekš traumētais Krišjānis Rēdlihs, bet Edgars Kulda un Oskars Cibuļskis paliks mājās.

"Viņi labi sāka spēli, izdevās nosegt mūsu vārtsargu un iemest vārtus. Zinājām, ka pretī ir nopietns pretinieks," pauda "Vitjaz" galvenais treneris Valērijs Belovs. "Neizdevās aizķerties un uzvarēt. Trešajā periodā jau spēles liktenis bija izšķirts."

Rīdzinieki svētdien tika pie ceturtās uzvaras šosezon 17 aizvadītos mačos, taču ar 11 punktiem joprojām ir pēdējā vietā Rietumu konferencē un visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!