Foto: F64

Rīgas "Dinamo" hokejisti piektdien Tallinā aizvadījuši šīs sezonas veiksmīgāko spēli, jo pēc ilgāka pārtraukuma izdevies uzvarēt pēcspēles metienu sērijā, pēc cīņas atzina Latvijas kluba galvenais treneris Normunds Sējējs.

Vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" aizvadot mājas spēli Tallinā, aizraujošā cīņā ar 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0) uzvarēja pašreizējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempioni Magņitogorskas "Metallurg". Uzvarētājiem divus vārtus guva Miks Indrašis, reizi precīzs bija Oskars Cibuļskis, bet uzvaras "bullīti" iemeta komandas kapteinis Gints Meija.

Pēc cīņas Sējējs neslēpa, ka spēles satura ziņā šis bijis nevis rīdzinieku labākais, bet veiksmīgākais mačs sezonā.

"Labi nospēlēja vārtsargs Jānis Kalniņš un beigās pēcspēles metienos uzvarējām. Pirms tam četrās vai piecās spēlēs "bullīšos" zaudējām, bet šoreiz bijām veiksmīgāki," sacīja treneris, piemirstot, ka novembra vidū rīdzinieki "bullīšos" uzvarēja arī Bratislavas "Slovan" hokejistus.

"Pirmo periodu sākām labi, bet otrās trešdaļas ievadā spēlējām pārāk uzmanīgi, kamēr pretinieks pielika. Ielaidām divus vārtus. Brīdinājām, ka nedrīkst noraidīties, jo "Metallurg" rindās ir ļoti labi izpildītāji un meistari, tomēr izdevās panākt neizšķirtu un izvirzīties vadībā. Paldies puišiem, ka izturēja un "bullīšos" izcīnīja uzvaru," apmierināts bija Sējējs, piebilstot, ka lai gan rīdzinieki skaitījās mājinieki, liels atbalsts šajā mačā bija arī konkurentiem.

"Neskatoties uz to, ka Rīga ir tuvāk Tallinai nekā Magņitogorska, liela daļa tribīņu atbalstīja pretiniekus, taču mēs izturējām un uzvarējām," priecājās Sējējs, kurš Tallinā pēdējos 15 gados bijis tikai caurbraucot uz Somiju.

Savukārt "Metallurg" galvenais treneris Iļja Vorobjovs uzteica rīdzinieku vārtsargu Kalniņu. "Mēs izdarījām 50 metienus, bet pretinieki meta 25 reizes, taču lieliski nospēlēja pretinieku vārtsargs".

Tikmēr Kalniņš atzīmēja pretinieku augsto meistarību.

"Mēs vienu iemetām, ar ko šoreiz pietika. "Metallurg" teicami pietur ripu un saspēlējās. Labi, ka guvām trīs vārtus. Arī Igaunijā dzīvo liela daļa krievvalodīgo, kuri, iespējams, atbalsta tieši Magņitogorskas komandu. Šī bija lieliska iespēja redzēt šo komandu klātienē. Bija jūtams, ka vietējie atbalsta pretinieku," klubs citē Kalniņu.

Ziņots, ka šis mačs tika aizvadīts "Tondiraba" ledus hallē Tallinā. Šī bija pirmā reize, kad KHL spēle notika Igaunijā, taču Rīgas "Dinamo" savulaik savas mājas spēles jau ir aizvadījusi ārzemēs, jo pirmajā KHL sezonā divi mači tika nospēlēti Somijas pilsētā Espo, abos mačos rīdziniekiem zaudējot.

"Dinamo" turpat Tallinā svētdien uzņems Čeļabinskas "Traktor", bet pēc tam nākamās divas mājas spēles notiks Piņķos, jo Latvijas galvenajā sporta arēnā tobrīd risināsies pasaules čempionāts florbolā. Pēc šiem mačiem būs valstsvienību pārtraukums, bet gada pēdējās četras spēles Latvijas komanda aizvadīs izbraukumā. Tikmēr nākamā spēle "Arēnā Rīga" notiks 3.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!