Foto: F64

Rīgas "Dinamo" spēlētāji piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē cīnījušies līdz pat spēles beigām, taču tādu cīņassparu vajadzēja rādīt jau no spēles sākuma, pēc kārtējā piedzīvotā zaudēmjuma atzina Latvijas kluba galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau ziņots, ka "Dinamo" viesos par spīti lielam pārsvaram izdarīto metienu skaita ziņā ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) zaudēja Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai, ciešot jau astoto zaudējumu pēc kārtas.

Rīdzinieku labā vārtus guva komandas kapteinis Gints Meija, kā arī Pjotrs Ščastļivijs. Viesi šajā spēlē izdarīja 45 metienus, kamēr "Vitjaz" komanda Jakubu Sedlāčeku traucēja 29 reizes. Tiesa, vienus vārtus čehu vārtsargs ielaida pēc savas rupjas kļūdas.

"Aizvadījām labu spēli. Lūzuma brīdis bija otrajā periodā, kad mēs spēlējām piecatā pret trijiem pretiniekiem, bet nespējām iemest," Sējēja teikto pēc spēles citē Krievijas klubs.

"Cīņas beigās izmainījām virknējumus, pārgājām uz spēli ar trim pieciniekiem. Izveidojām spiedienu uz pretinieku vārtiem taču mazliet pietrūka," atzina treneris, kurš pateicās savas komandas spēlētājiem.

"Esmu pateicīgs šo trīs maiņu puišiem, viņi sitās līz galam, taču tā vajadzēja spēlēt jau no mača sākuma," bilda Sējējs.

Savukārt "Dinamo" uzbrucējs Miks Indrašis, izteica nožēlu par neizmantotajām iespējām.

"Ielaidām vieglus vārtus. Varējām nospēlēs veiksmīgāk, akurātāk. Diemžēl, bet atkal jāsaka, ka ir zaudējums ar vienu vārtu starpību. Ar pašatdevi mums viss ir kārtībā, to visi redz, bet ripa spītīgi negrib doties pretinieku vārtos," uzbrucēja teikto citē Latvijas klubs.

Šosezon Indrašis, kurš bija "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs iepriekšējās divās sezonās, vēl nav guvis vārtus, tiekot pie četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Mēģinu "salauzt" spēli. Šī ir mana sliktākā sezona, kāda bijusi. Ir jāveido momenti. Iespējas jau bija, bet arī šodien vārtus gūt neizdevās. Ir tikai jāturpina strādāt un veidot vārtu gūšanas iespējas," spēlētājs centās saglabāt optimismu.

Spēles beigās viņš nopelnīja šaubīgu noraidījumu, kura laikā rīdziniekiem zuda pēdējās cerības atspēlēties.

"Pēc spēles man klāt pienāca pat "Vitjaz" vārtsargs (Harri Seteri) un teica, ka tur nebija pārkāpuma. Biju apstājies pirms vārtsarga laukuma un mani uzgrūda virsū. Ir bezjēdzīgi apspriest tiesneša lēmumus. Protams, emociju uzplūdā mēdzam lēmumu apstrīdēt, bet spēles laikā viņš jau to vairs nemainīs," epizodi komentēja Indrašis.

Tikmēr "Vitjaz" galvenais treneris Valērijs Belovs sacīja, ka mača sākums viņa vadītajai komandai izdevies, bet par izšķirošo brīdi arī viņš nosauca otrajā periodā izturētās vairāk kā piecas minūtes mazākumā.

"Trešajā periodā mūsu spēlē skaistākais bija rezultāts, tāpēc ar spēles iznākumu es esmu apmierināts," sacīja Belovs.

Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 25 spēlēs ieņem pēdējo vietu visā līgā. Tiesa, rīdzinieki pēc punktiem ir panākuši Novokuzņeckas "Metallurg" komandu, taču viņi ir izcīnījuši vairāk uzvaru pamatlaikā. Savukārt no astotās pozīcijas konferencē Latvijas klubu šķir 22 punkti.

Tikmēr "Vitjaz" ar 37 punktiem 25 mačos ir Rietumu konferences devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!