Foto: F64

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Normunds Sējējs vēlētos, lai vienības pieredzējušajiem hokejistiem būtu tāds gribasspēks, kāds ir jaunajiem spēlētājiem, piektdien pēc zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē teica latviešu speciālists.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" piektdien savā priekšpēdējā KHL sezonas izbraukuma spēlē ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:2, 1:2) zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

"Pusi no mača nospēlējām neslikti. Tomēr pēc tam paši ātri ielaidām divus vārtus, tur arī spēle pazuda. Nespējām piecelties, pietrūka meistarības un gribasspēka. Ļoti pārsteidza, kā pēdējā periodā spēlēja mani hokejisti. Neko darīt. Ir arī tādas spēles, un ne vienmēr izdodas uzvarēt," pēcspēles preses konferencē teica Sējējs.

Tāpat "Dinamo" galvenais treneris nevarēja atbildēt uz jautājumu, kā komanda izskatīsies nākamajā sezonā.

"Problēma nav tikai mums, daudz kur trūkst talantīgu jauniešu. Ko mums sūdzēties, ja paskatās, cik Krievijā iedzīvotāji, un cik liels skaits no viņiem nodarbojas ar hokeju? Latvijā arī viņu nav. Līdz ko parādās iespēja, jaunie uzreiz dodas uz Ziemeļameriku," stāstīja Sējējs.

Tiesa, "Dinamo" stūrmanis izcēla, ka viņa vadītajā komandā ir jaunie censoņi.

"Mums ir jauns piecinieks, kas nav slikts un cenšas, bet šodien ielaida divus vārtus. Pieredzes nav, bet ir vēlme spēlēt. Vēlētos, lai pieredzējušajiem hokejistiem būtu tāds gribasspēks, kāds jaunajiem," atzīmēja Sējējs.

Viens no jaunajiem hokejistiem, aizsargs Kristaps Zīle, šodien laukumā pavadīja gandrīz 20 minūtes.

"Pats jūtos ļoti labi. Esmu priecīgs, ka treneri uzticas un man tiek dots liels spēles laiks. Pieredze krājas, bet treneri arī palabo kļūdas," klubs citē Zīli.

Tāpat arī Zīle atzīmēja, ka komandai izdevies salīdzinoši labs spēles sākums.

"Pretinieks bija nedaudz miegains, nebija gatavs mačam. Tad guvām vārtus, bet mēs apstājāmies. Nerādījām vairs to hokeju, kā spēles sākumā. Sākām zaudēt divcīņas un viņi mūs vazāja pa zonu. Tāpēc arī tāds rezultāts," skaidroja aizsargs.

"Dinamo" sezonas pēdējo izbraukumu noslēgs svētdien, kad viesosies pie Astanas "Baris".

"Jābūt gataviem visām 60 minūtēm. Nedrīkst apstāties pirms spēles beigām. Pretinieks cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs. Ir jānospēlē cienīgi," teica Zīle.

Rīdzinieki jau pirms divām nedēļām zaudēja izredzes tikt izslēgšanas turnīrā. Ar 54 punktiem 57 spēlēs Latvijas klubs ir pēdējā vietā Rietumu konferencē, bet visā līgā ieņem 29.vietu starp 30 komandām, apsteidzot vienīgi Novokuzņeckas "Metallurg". Savukārt tuvākās konkurentes Hantimansijskas "Jugra" un Maskavas "Spartak" ir astoņu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!