Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfināla trešajā spēlē izbraukumā sestdien ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, bet par vārtsargu treneri tajā strādā Sergejs Naumovs.

Uzvaras vārtus Latvijas klubam astoņas sekundes pirms pirmā pagarinājuma beigām guva kanādietis Pols Šekura. Rīgas "Dinamo" rindās pamatlaikā izcēlās Roberts Bukarts un Vitālijs Pavlovs, bet "Donbass" labā divus vārtus guva Dmitrijs Kagarļickis.

Abu komandu sērijā tagad ar 2-1 vadībā ir "Dinamo". Ja rīdzinieki uzvarēs arī rītdienas mačā, tad nodrošinās vietu Cerību kausa pusfinālā. Ja uzvarēs "Donbass", tad komandas uzreiz pēc mača aizvadīs "bullīšu" sēriju, kurā noskaidros dueāl uzvarētāju.

1.periods

Pirmo reālo vārtu gūšanas iespēju šajā mačā neizmantoja Miks Indrašis, bet "Donbass" vārtu guvumā pārvērta savu pirmo bīstamo uzbrukumu, kad Kagarļickis pēc teicamas saspēles raidīja ripu Mīkaela Telkvista sargātajos vārtos. Pārsvars kopumā piederēja laukuma saimniekiem, lai arī "Dinamo" komandai pirmajā trešdaļā padevās lielāks metienu skaits. Trešdaļas beigās "Dinamo" divas minūtes spēlēja vairākumā, tomēr labā saspēle negādāja par bīstamiem metieniem.

2.periods

Otros vārtus mājinieki guva otrās trešdaļas 34.sekundē, kad Kagarļickis izmantoja Bārtuļa piespēli, apslidoja aizsargus, noguldīja uz ledus Telkvistu un guva savus otros vārtus mačā. Pēc šī notikumu pavērsiena abas komandas pamīšus divas minūtes spēlēja vairākumā - savā mēģinājumā "Dinamo" nespēja izveidot neko bīstamu, bet mazākuma laikā darbojās saliedēti un pārliecinoši nosargāja savu vārtu drošību. Mazliet vēlāk komandas pēc diviem ātriem noraidījumiem spēlēja četru hokejistu sastāvā, bet pēc tam "Dinamo" vēlreiz divas minūtes sekmīgi spēlēja mazākumā. Pēdējās trešdaļas minūtes aizritēja ar "Dinamo" pārsvaru, tomēr tas rezultātu nedeva.

3.periods

Trešā trešdaļa iesākās mierīgā tempā ar nelielu "Dinamo" pārsvaru, kamēr "Donbass" komanda bija pārgājusi uz izteiktu spēli no aizsardzības. Rīdzinieku centieni atspēlēties deva rezultātu 13.minūtē, kad Bukarts ar metienu vārtu augšējā stūrī noslēdza Džeimija Džonsona un Andra Džeriņa saspēli, bet pēc tam jau pārsvars pilnībā bija pārgājis viesu pusē. Ilgi nebija jāgaida arī līdz rezultāta izlīdzināšanai, kad 15.minūtē lieliski pretinieku vārtsargu apspēlēja Pavlovs. Pamatlaika beigās "Dinamo" metās vētrainos uzbrukumos, tomēr trešos vārtus gūt nespēja.

Papildlaiks

Pagarinājuma pirmajā pusē "Dinamo" komandai piederēja nospiedošs pārsvars, tomēr neviena no radītajām vārtu gūšanas iespējām netika izmantota. Iespēlējoties arī "Donbass" hokejistiem, cīņa ritēja ļoti straujā tempā ar biežiem metieniem pa vārtiem. Vairākas reizes abām komandām talkā nāca arī vārtu stabiņš, bet abu komandu vārtsargi ne reizi vien glāba savu komandu no izšķirošo vārtu zaudējuma. Pēc ļoti augstā tempā aizvadītas lielākās pagarinājuma daļas spēles apgriezieni strauji mazinājās, tomēr astoņas sekundes pirms pagarinājuma beigām uzvaru viesiem atnesa Šekura.

Abu komandu pirmajā mačā otrdien rīdzinieki savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 2:3, bet dienu vēlāk uzvarēja ar 4:3. Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām rezultāts ir tagad ir 2-1 "Dinamo" labā.

Pēc iepriekšējiem mačiem "Donbass" komandā notikušas vairākas būtiskas izmaiņas. Ceturtdien komandas galvenā trenera posteni salīdzinoši negaidīti atstāja bijušais Rīgas komandas vadītājs Jūliuss Šuplers no Slovākijas, bet piektdien Ukrainas klubs paziņoja par jauna līguma parakstīšanu ar bijušo rīdzinieku vārtsargu Krisu Holtu.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet sērijā nebūs vairāk par četriem mačiem (arī svētdien Doņeckā). Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" komanda palika pēdējā, 14.vietā, tāpēc Cerību kausu tā uzsāka ar kvalifikācijas kārtu, kurā pagājušajā nedēļā pārspēja Krievijas komandu Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Abu komandu pirmajā mačā Rīgā ar 4:1 pārāki bija mājinieki, bet atbildes spēlē "Torpedo" uzvarēja ar 4:2, pārtraucot rīdzinieku šosezon pirmo trīs uzvaru sēriju. Līdz ar to kvalifikācijas kārtas uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā, kurā uzvaras vārtus "Dinamo" komandā guva kanādietis Pols Šekura.

Tikmēr "Donbass" komanda ieņēma devīto vietu KHL Rietumu konferencē un kvalifikācijas kārtā tai nebija jāpiedalās.

Regulārajā sezonā rīdzinieki ar Ukrainas klubu, kas KHL pievienojās pirms šīs sezonas, aizvadīja divas savstarpējās spēles. 3.oktobrī Doņeckā mājinieki bija pārāki ar 4:2, bet 6.janvārī "Donbass" klubs uzvarēja arī izbraukumā ar 4:1.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!