Foto: RIA Novosti/Scanpix
Par aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pirmdien nosaukti Kērtiss Senfords, Jevgēņijs Medvedevs un Daniss Zaripovs.

Miķeļa Rēdliha un Jāņa Sprukta komandas biedrs Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībā vārtsargs Senfords no pagājušās nedēļas četriem mačiem trijos palika nepārspēts, izceļoties ar iespaidīgu statistiku - atvairītiem 99,17% metieniem un vidēji ielaistām 0,24 ripām.

Par labāko aizsargu kļuvis Kazaņas "Ak Bars" komandu pārstāvošais Medvedevs, kurš trijās spēlēs guva vienus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +3.

Savukārt Magņitogorskas "Metallurg" vienībā spēlējošais Zaripovs atzīts par līgas labāko uzbrucēju. Viņš četros aizvadītās nedēļas mačos guva piecus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Svētdien "Metallurg" komanda Rīgā sacentās ar vietējo "Dinamo" komandu, Zaripovam piedaloties abos Magņitogorskas vārtu guvumos - vieni vārti un viena rezultatīva piespēle. Tomēr mača noslēgumā Rīgas "Dinamo" tika pie panākuma pagarinājumā ar 3:2.

Šosezon aizvadītajās 15 spēlēs Zaripovs izcēlies ar desmit vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm, ieņemot otro vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Zīmīgi, ka pirmās trīs vietas ieņem visi Magņitogorskas kluba pirmās maiņas uzbrucēji - Sergejs Mozjakins, Zaripovs un Jans Kovāržs.

Savukārt par nedēļas labāko jauno spēlētāju līgā nosaukts dānis Patriks Bjorkstrands, kurš četros mačos guva divus vārtus un izpildīja divas rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!