Foto: LETA
Sestdien Rīgā notiek ceturtā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēle.

KHL Zvaigžņu spēle un meistarības pārbaudījumi risināsies "Arēnā Rīga". Visus ar notikumu saistītos pasākumus no plkst.16.20 tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Latvijas klubu Rīgas "Dinamo" Zvaigžņu spēlē pārstāvēs četri spēlētāji - vārtsargs Kriss Holts, uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Miķelis Rēdlihs, kā arī aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš būs Rietumu konferences komandas kapteinis.

Savukārt Austrumu konferences komandas kapteinis būs pieredzējušais Magņitogorskas "Metallurg" vienības uzbrucējs Sergejs Fjodorovs.

Abas komandas pie "Arēnas Rīga" C ieejas ieradīsies plkst.13.15, bet plkst.14 arēna tika atvērta skatītājiem.

Plkst.14.30 notiks autogrāfu sesija ar abu komandu spēlētājiem, bet pusotru stundu vēlāk sāksies dažādi meistarības pārbaudījumi.

Pēc tam plkst.17 šovprogrammā uzstāsies dziedātāja Liene Candy, kā arī grupas "PeR" un "Dzelzs vilks", bet plkst.17.45 sāksies KHL Zvaigžņu spēle.

Kā ziņots, Miķelis Rēdlihs pēc līdzjutēju vērtējuma iebalsots Rietumu konferences komandas sākumsastāvā.

Kopā ar Rēdlihu uzbrucēju trijniekā tika iebalsots Vadims Šipačovs no Čerepovecas "Severstaļ" un Džefs Plets no Minskas "Dinamo", savukārt pirmo aizsargu pāri veidos Jere Karalahti no Minskas "Dinamo" un Maksims Čudinovs no "Severstaļ". Vārtsarga pozīcijā Rietumu konferences izlasē iebalsots Konstantīns Baruļins no Mitišču "Atlant".

Tiesa, Plets traumas dēļ mačā nevarēs piedalīties, līdz ar to kanādiešu uzbrucēju aizvietos viņa komandas biedrs Zbineks Irgls.

Savukārt Austrumu konferences komandas starta sastāvu veidos vārtsargs Mihails Birjukovs (Hantimansijskas "Jugra"), kurš ikdienā ir latvieša Edgara Masaļska konkurents, aizsargi Iļja Ņikuļins (Kazaņas "Ak Bars") un Miko Meenpē (Habarovskas "Amur"), kā arī uzbrucēji Jevgēņijs Kuzņecovs (Čeļabinskas "Traktor"), Aleksejs Kaļužnijs (Omskas "Avangard") un Jakubs Petružaleks ("Amur").

KHL Zvaigžņu spēle tiks translēta uz 25 pasaules valstīm. Tā kā pagājušajā gadā mačs tika pārraidīts kopumā 12 valstīs, šogad aptverto valstu skaits ir divkāršojies.

KHL Zvaigžņu spēle tiks translēta ASV, Kanādā, Japānā, visās Eiropas valstīs, kur hokejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem, un pat Armēnijā.

Jau vēstīts, ka KHL Zvaigžņu spēles nedēļas nogale piektdien tika atklāta ar Leģendu spēli, kurā Helmuta Baldera vadītā Latvijas leģendu komanda ar rezultātu 7:11 (1:5, 3:2, 3:4) zaudēja Vjačeslava Fetisova Krievijas leģendām.

KHL Leģendu mačā Fetisova komandu trenēja leģendārais Viktors Tihonovs, kā arī Aleksandrs Jakuševs. Savukārt Baldera komandu vadīja Edgars Rozenbergs un slovāku speciālists Jūliuss Šuplers, kurš iepriekšējās trīs sezonas vadīja Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", bet pašlaik ir Maskavas CSKA galvenais treneris.

Vēl piektdien KHL Zvaigžņu spēles programmas ietvaros Elizabetes ielā 55 (ieeja no Brīvības ielas) tika atklāts oficiālais KHL bārs, bet starptautiskajā lidostā "Rīga" notika Zvaigžņu spēles dalībnieku sagaidīšana, kas ar speciālu reisu ieradās no Maskavas.

Rīgā notiks ceturtā KHL Zvaigžņu spēle. Pirmā notika Maskavā, Sarkanajā laukumā, otrā tika aizvadīta Minskā, bet trešā pagājušajā gadā notika Sanktpēterburgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!