Foto: Reuters/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" piektdien oficiāli noslēdza līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Timu Sestito, kurš jau ieradies Latvijā.

Sestito piektdien no rīta ieradies Rīgā, izies medicīniskās pārbaudes un nokārtos juridiskos jautājumus, bet pēc tam pievienosies vienībai Valmierā, kur Rīgas "Dinamo" aizvada treniņus.

Itāļu izcelsmes amerikāņu uzbrucējs dzimis 1984. gada 28. augustā, viņa augums ir 180 cm, bet svars 91 kg. Savas hokejista karjeras sākumā viņš četras sezonas aizvadīja Ziemeļamerikas junioru līgās. Tā kā Sestito nebija draftējusi neviena NHL komanda, tad savu profesionālā hokejista karjeru viņam nācās sākt ECHL līgā, kurā viņš divās sezonās, spēlējot divās komandās, kopā aizvadīja 150 spēles, kurās guva 38 vārtus un atdeva 39 piespēles. 2007. gada vasarā viņš pievienojās NHL kluba Edmontonas "Oilers" fārmklubam Springfīldas "Falcons", kura aizvadīja divas sezonas. 2008. gadā Sestito debitēja NHL "Oilers" rindās, bet 2009. gadā viņu aizmainīja uz Ņūdžersijas "Devils", kuras sistēmā aizvadīja iepriekšējās sešas sezonas. Pārsvarā Sestito gan spēlēja AHL, bet periodiski tika izsaukts uz "Devils".

Kopā NHL Sestito ir piedalījies 102 spēlēs, kurās ir atdevis astoņas rezultatīvas piespēles. Savukārt AHL, spēlējot četru dažādu komandu sastāvos, viņš 460 spēlēs ir guvis 76 vārtus un atdevis 94 rezultatīvas piespēles. Jāpiezīmē, ka savā otrajā sezonā "Falcons" rindās Sestito bija šīs komandas kapteinis, bet pēdējās trijās sezonās AHL sacensībās bija Olbanī "Devils" komandas kapteiņa asistents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!