Foto: F64

Čerepovecas "Severstaļ" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē pirmdien viesos ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Ufas "Salavat Julajev".

"Severstaļ" izcīnīja uzvaru pēc divām neveiksmēm, kamēr "Salavat Julajev" pārtrūka četru uzvaru sērija.

"Severstaļ" vārtos slovāks Jūliuss Hudāčeks atvairīja visas 22 pretinieku mestās ripas.

Mača rezultāts tika atklāts otrā perioda septītajā minūtē, kad Aleksandrs Bumagins pēc ātra pretuzbrukuma raidīja ripu mājinieku vārtos. Savukārt otros vārtus viesi guva pamatlaika pēdējā sekundē, kad Daniils Vovčenko meta ripu tukšā "Salavat Julajev" cietoksnī.

Šodien KHL tiek aizvadīti divi mači. Nupat kā Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" viesos uzsākusi maču pret Kazaņas "Ak Bars", lūkojot pārtraukt astoņu zaudējumu sēriju.

"Severstaļ" ar 15 punktiem 12 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferences kopvērtējuma tabulā, kur līdere ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, kas šosezon 12 mačos vēl nav zaudējusi un tikusi pie 33 punktiem. Piektā ar 19 punktiem 12 mačos ir Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet septīto vietu ar 16 punktiem ieņem uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra.

Savukārt Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem 12 mačos ir pēdējā vietā starp 13 Rietumu konferences komandām, turnīra tabulas lejasgalā atrodoties arī visas līgas kopvērtējumā.

Austrumu konferencē pa 21 punktam nopelnījusi "Salavat Julajev", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star". Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar desmit punktiem 11 spēlēs ir 12.pozīcijā, bet Kristapa Sotnieka pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar septiņiem punktiem ir pēdējā starp 14 komandām Austrumu konferencē.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!