Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sanktpēterburgas SKA komanda sestdien ar pārliecinošu uzvaru sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas finālu.

Finālsērijas pirmajā mačā SKA izbraukumā ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) apspēlēja Kazaņas "Ak Bars" hokejistus, tādejādi sērijā līdz četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 1-0.

Mača rezultātu 17.minūtē atklāja Artēmijs Panarins, bet otrajā trešdaļā vēl pa vārtiem Sanktpēterburgas kluba labā guva norvēģis Patriks Tūresens un Jevgēņijs Dadonovs. Savukārt 46.minūtē Vadims Šipačovs panāca jau 4:0 par labu viesiem, bet dažas minūtes vēlāk Džastins Azevedo vienus vārtus "Ak Bars" labā atguva.

Cīņas izskaņā Kazaņas komanda izdarīja lielu spiedienu uz SKA vārtiem, kas vainagojās panākumiem, jo 58.minūtē Stepans Zaharčuks vienus vārtus atguva. Pēc tam "Ak Bars" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču vārti gūti vairs netika.

SKA komanda Gagarina kausa izcīņā jau izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas.
Finālsērijas nākamais mačs pirmdien notiks Kazaņā, bet pēc tam komandas dosies uz Sanktpēterburgu. Gagarina kausa ieguvējs tiks noskaidrots sērijā līdz četrām uzvarām.

Kā zināms, Gagarina kausa pusfinālā SKA kļuva par pirmo komandu KHL vēsturē, kas sērijas ietvaros spējusi uzvarēt, būdama iedzinējos ar 0-3. Sanktpēterburgas klubam tas izdevās pret regulārā čempionāta uzvarētāju Maskavas CSKA. Tikmēr "Ak Bars" pusfināla sērijā ar 4-1 pārspēja Novosibirskas "Sibirj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!