Foto: Sputnik/Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līderu duelī uzveica Maskavas CSKA, nostiprinoties turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā.

Sanktpēterburgas hokejisti savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 6:3 (2:3, 2:0, 2:0), tiekot pie 16 uzvaras pēdējās 17 spēlēs.

Mača rezultātu spēles sestajā minūtē atklāja SKA uzbrucēja Pāvels Dacjuks, kurš pēc Iļjas Kovaļčuka reida pāri visam laukumam un nesekmīga metiena tika pie atlēkušās ripas, raidot to vārtos. Pēc minūtes maskaviešu vārtsargu apspēlēja arī Ņikita Gusevs, panākot jau 2:0. Tiesa, līdz perioda 11.minūtei CSKA nepilnu trīs minūšu laikā guva trīs vārtus, pārņemot vadības grožus.

Vispirms Sergejs Andronovs pēc izgājiena divatā pret vienu pretinieku aizsargu panāca 1:2, bet nedaudz vēlāk Gregs Skots izlīdzināja rezultātu. Tāpat arī trešo ripu mājinieku vārtos ieraidīja kanādietis Skots, izvirzot vadībā CSKA. Tomēr tie izrādījās pēdējie Maskavas komandas vārti šajā spēlē, kamēr SKA iemeta četras bezatbildes ripas.

Četras minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Maksims Čudinovs izlīdzināja mača rezultātu, bet 15 sekundes vēlāk Dinārs Hafizuļins pēc vairāku pretinieku atspēlēšanas atguva mājiniekiem vadību. Trešās trešdaļas vidū Jevgēņijs Dadonovs guva piektos vārtus SKA labā, bet Kovaļčuks pamatlaika pēdējā minūtē raidīja ripu tukšajā CSKA cietoksnī, pieliekot punktu SKA uzvarai ar 6:3.

Ar trim punktiem uzvarētājiem rezultatīvākais bija Vadims Šipačovs, kurš atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējā mačā SKA ar 1:2 piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist", pārtraucot 15 uzvaru sēriju.

LETA jau vēstīja, ka Mārtiņš Karsums KHL regulārā čempionāta spēlē piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem, taču viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" cieta "sauso" zaudējumu pērnās sezonas čempionei Magņitogorskas "Metallurg".

Maskavieši viesos kapitulēja ar rezultātu 0:5 (0:2, 0:2, 0:1), ciešot ceturto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs.

"Sauso" uzvaru Magņitogorskas vienības vārtos izcīnīja Iļja Samsonovs, kurš atvairīja visas 35 Maskavas komandas hokejistu mestās ripas.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja "Metallurg" hokejists Viktors Antipins, kurš pēc pretuzbrukuma raidīja ripu caur "Dinamo" vārtsarga Aleksandra Zaļivina kājsargiem. Trīsarpus minūtes vēlāk Daniss Zaripovs ar spēcīgu metienu no iemetienu apļa realizēja vairākumu, panākot jau 2:0 mājinieku labā.

Otrās trešdaļas piektajā minūtē pēc "Dinamo" hokejistu kļūdas savā aizsardzības zonā Tomāšs Filipi guva trešos vārtus "Metallurg" labā, bet četras minūtes pirms perioda beigām Sergejs Mozjakins ar spēcīgu metienu realizēja vairākumu. Trešā perioda sestajā minūtē Jans Kovāržs vairākumā no vārtu priekšas guva piektos vārtus "Metallurg" labā, bet atlikušajā laikā mača rezultāts netika mainīts, un "Dinamo" cieta zaudējumu ar rezultātu 0:5.

Karsums šajā spēlē laukumā bija 14 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja četrus spēka paņēmienus un uzvarēja piecos no sešiem iemetieniem.

Šosezon Karsums 28 mačos guvis piecus vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 82 punktiem 33 spēlēs ir SKA, bet 75 punkti 35 mačos ir Maskavas CSKA rēķinā. Tikmēr trešā konferencē ar 63 punktiem 32 cīņās ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

Savukārt Mārtiņa Karsuma Maskavas "Dinamo" ar 49 punktiem ir astotā, bet tikai vienu punktu atpaliek Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit".

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 32 mačos ir pēdējā starp konferences 14 vienībām, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 20 punktiem.

Austrumu konferencē vadībā ar 71 punktu 33 spēlēs atrodas Magņitogorskas "Metallurg". Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 45 punktiem ir septītā, bet 12.vietu ar 38 punktiem ieņem Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko trenē Artis Ābols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!