Foto: Sputnik/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Sanktpēterburgas SKA direktoru padomes loceklis Aleksandrs Medvedevs vēlas, lai Oļegs Znaroks paliktu komandas galvenā trenera amatā arī nākamajā sezonā.

Pagājušās sezonas KHL čempione SKA svētdien noslēdza sezonu, jo Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences finālā ar 2-4 piekāpās Maskavas CSKA vienībai, bet 55 gadus vecā Znaroka līgums noslēdzas līdz ar šīs sezonas beigām.

"Neraugoties uz to, ka Znarokam kolekcijā ir visi tituli, man šķiet, ka pie tā nav jāapstājas," uzskata Medvedevs. "Es vēlētos, lai viņš turpina karjeru SKA klubā. Pēc zaudējuma uzvara vienmēr ir saldāka, Viņam vēl ir ko pierādīt sev un citiem. Ceru, ka mans viedoklis var ietekmēt Oļega un SKA direktoru padomes pozīcijas."

Beidzoties sezonai, beidzas arī vairāku SKA spēlētāju līgumi, tostarp 39 gadus vecajam uzbrucējam Pāvelam Dacjukam. "Mūsu klubs veiks pārrunas ar visiem spēlētājiem, kam beidzas līgumi. Dacjuks demonstrē teicamu spēli, un jaunie hokejisti no viņa mācās. Ja viņam veselība ļaus, es ar abām rokām balsošu par to, lai Pāvels turpinātu karjeru."

SKA komandu tikmēr gatavojas atstāt cits tās līderis Iļja Kovaļčuks, kurš varētu atgriezties Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Znaroks kopā ar latvieti Hariju Vītoliņu par SKA treneriem tika apstiprināti pirms nepilniem diviem gadiem, un jau pirmajā sezonā vienība izcīnīja Gagarina kausu.

Savukārt 2012. un 2013.gadā Znaroks ar Vītoliņu līdz Gagarina kausam aizveda Maskavas "Dinamo" klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!