Foto: F64
Latviešu hokeja aizsargs Kārlis Skrastiņš tomēr vēl nav parakstījis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Jaroslavļas "Lokomotiv", sarunā ar laikrakstu "Diena" apgalvoja pats sportists.

Otrdien "Lokomotiv" prezidents Jurijs Jakovļevs paziņoja, ka hokejists noslēdzis līgumu ar "Lokomotiv", tomēr pēc Skrastiņa teiktā, oficiāla vienošanās nav panākta.

Pagājušajā sezonā Skrastiņš spēlēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Dalasas "Stars", un arī šobrīd labprāt turpinātu karjeru šajā pilsētā. "Gaidīšu vēl piedāvājumu no Dalasas. Ja tāda nebūs, tad, visticamāk, braukšu uz Jaroslavļu."

"Mana prioritāte joprojām ir NHL klubs Dalasas "Stars". Nezinu, vai es vēl piekristu pārbraukt uz citu NHL komandu, taču no Dalasas ceru sagaidīt jaunu līguma piedāvājumu. Protams, ja tāds tiks izteikts, būs jāskatās, kādi ir līguma nosacījumi," turpināja Skrastiņš, norādot, ka aģents izskatot iespējamos KHL variantus. "Pārrunas bijušas ar vairākiem KHL klubiem. "Lokomotiv" piedāvājums ir vislabākais. Jā, patlaban izskatās, ka ir divi iespējamie varianti - Dalasa vai Jaroslavļa."

Skrastiņš atzina, ka viņam ir bijusi saruna arī ar Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeri Normundu Sējēju. "Runāju ar Normundu. Viņš man izteica labu piedāvājumu, tomēr Jaroslavļas variants ir daudz izdevīgāks. Konkrētas summas es gan negribu saukt."

Skrastiņš 11 sezonas ir aizvadījis NHL, tomēr precīzi nevarēja pateikt, vai līdz 30. jūnijam viņš var parakstīt līgumu ar kādu no KHL klubiem. "Zinu tikai to, ka līdz 30. jūnijam NHL uz mani tiesības pieder Dalasai. Ar citu NHL komandu līdz šim datumam man nav tiesību parakstīt saistības. Pēc tam gan esmu brīvais aģents. Par KHL neesmu interesējies."

Aizvadītajā sezonā latviešu aizsargs NHL 74 spēlēs guva trīs vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Atgādinām, ka Skrastiņš nepalīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā, kā vienu no iemesliem minot tieši neskaidrības par savu nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!