Foto: F64
Latviešu speciālists Pēteris Skudra pašlaik izskata vairāku Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadošo klubu piedāvājumus pārcelties uz to treneru korpusu, apgalvo portāls "Championat.com".

Skudra šosezon debitēja galvenā trenera amatā, ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu izcīnot piekto vietu regulārā čempionāta Austrumu konferences kopvērtējumā, bet Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 3-4 zaudējot Ufas "Salavat Julajev" vienībai ar Latvijas aizsargu Artūru Kuldu ierindā.

Portāls apgalvo, ka Skudra ir gatavs jau pēc šīs sezonas mainīt klubu un pārcelties uz potenciāli spēcīgāku komandu. Pašreizējais līgums treneri ar "Torpedo" vienību gan saista arī uz nākamo sezonu.

Tiek uzsvērts, ka Skudra pašlaik ir viens no pieprasītākajiem treneriem visā līgā.

Medijs piemin, ka latvieša izvēli var ietekmēt nesenā "Torpedo" kluba ģenerāldirektora Andreja Osipenko aiziešana no komandas.

Pirms kļūšanas par Ņižņijnovgorodas komandas galveno treneri Skudra bija Dmitrija Kvartaļnova palīgs Novosibirskas "Sibirj" un Čerepovecas "Severstaļ" vienībās.

Karjeras laikā Skudra pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999.gada sezona, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!