Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris Pēteris Skudra uzskata, ka laukuma samazināšana līgas spēlēs novestu pie tiesnešu pieļauto kļūdu pieauguma.

Latvijas speciālists Skudra šādu nostāju izteicis portālam "Sports.ru", komentējot izskanējušo viedokli, ka KHL spēles skatītājiem būtu interesantākas, ja tiktu samazināts laukuma izmērs.

"Nav šaubu, ka somu "kārbu" variants novedīs pie maču skatāmības pieauguma, kas pēdējo trīs līdz piecu gadu laikā jau tā ir strauji izmainījušies intensitātes palielināšanas virzienā. Vēl vairāk pieaugs ātrums un klāt nāks agresija, kas novedīs pie vairāk kontakta cīņām un sadursmēm. Tā savukārt būs papildu slodze tiesnešiem, kas pagaidām nespēj nonākt pie kopsaucēja šādu epizožu vērtēšanā," uzskata "Torpedo" galvenais treneris.

"Morāle - laukumu samazināšana neizbēgami novedīs pie strīdīgo epizožu un tiesnešu kļūdu pieauguma, bet tām sekos skandāli. Vai to vajag mūsu līgai? Jautājums, manuprāt, ir retorisks," secinājis Skudra.

Tajā pašā laikā KHL viceprezidents Valērijs Kamenskis portālam "Championat.com" izteicies par labu mazākiem laukumiem. "Es atbalstu šaurus laukumus. Pat ne somu, bet kanādiešu izmērus. Laiks beigt vazāties pa laukuma galiem ar slidināšanos turpu šurpu. Skatītājiem patīk kontakta spēle, daudz metieni un spēka paņēmieni, nevis daiļslidošana," izteicies Kamenskis.

Kā ziņots, Skudra "Torpedo" galvenā trenera amatā oficiāli tika apstiprināts 12.aprīlī.

Savas vārtsarga karjeras laikā viņš pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999.gadā, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".

"Torpedo" komanda šīs sezonas regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma 11.vietā, bet vēlāk sekojošajā Cerību kausā nepārvarēja kvalifikācijas kārtu, piekāpjoties vēlākajiem kausa ieguvējiem Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!