Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Latviešu hokeja speciālists Pēteris Skudra ar smagu sirdi beidzis sadarboties ar treneri Dmitriju Kvartaļnovu un piekritis kļūt par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galveno treneri, jo iespēja uzņemties vienības vadību ir jāizmanto.

Iepriekš tika uzskatīts, ka "Torpedo" komandu vadīs līdzšinējais Novosibirskas "Sibirj" vienības galvenais treneris Kvartaļnovs, bet Skudra, iespējams, būtu turpinājis darbu kā viņa palīgs. Tomēr vēlāk Kvartaļnovs no šādas iespējas atteicās, bet Skudra uzreiz tika izvirzīts kā galvenais pretendents uz amatu. Pirms darba "Sibirj" komandā Skudra bija Kvartaļnova palīgs arī Čerepovecas klubā "Severstaļ".

"Kad nāca piedāvājums trenēt "Torpedo" komandu, aprunājos ar Kvartaļnovu, un viņš mani atbalstīja. Viņš pats ir bijis situācijā, kad strādā par trenera palīgu, bet pēc tam tiek uzaicināts kļūt par galveno treneri," Skudras teikto citē laikraksts "Sovetskij Sport". "Šāda iespēja ir jāizmanto, lai vai cik arī mums nebija patīkami sastrādāties. Gan es, gan Kvartaļnovs to lieliski saprot."

Skudra par "Torpedo" galveno treneri oficiāli tika apstiprināts 12.aprīlī. Kaut arī 39 gadus vecais Latvijas speciālists jau aizvadījis pirmos treniņus ar Ņižņijnovgorodas komandu, līgums oficiāli būs spēkā no 1.maija.

"Mēs paliekam draugi, kuri jutīs viens otram līdzi. Šajā situācijā man ir jāpateicas arī "Sibirj" kluba vadībai, jo man bija spēkā līgums vēl uz vienu sezonu," uzsvēris Skudra. "Arī "Sibirj" kluba vadība saprot, ka viena lieta ir būt trenera palīgam, bet pavisam cita - kļūt par galveno treneri."

"Neviens nezina, kad šāda iespēja var atnākt vēlreiz," piebilst treneris, kurš uzsvēris, ka "Torpedo" vienības izpildījumā vēlas redzēt uzbrūkošu un agresīvu hokeju.

Vārtsarga karjeras laikā Skudra pārstāvēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubus Bostonas "Bruins", Bufalo "Sabres", Pitsburgas "Penguins" un Vankūveras "Canucks". Veiksmīgākā sezona NHL Skudram, kurš pasaules spēcīgākajā līgā tika, nebūdams draftēts, bija 1998./1999.gadā, kad viņš "Penguins" rindās aizvadīja 37 spēles.

Karjeras pēdējos gados Skudra pārstāvēja Krievijas klubus Maskavas CSKA, Kazaņas "Ak Bars", Novokuzņeckas "Metallurg" un Voskresenkas "Himik".

"Torpedo" komanda šīs sezonas regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma 11.vietā, bet vēlāk sekojošajā Cerību kausā nepārvarēja kvalifikācijas kārtu, piekāpjoties vēlākajiem kausa ieguvējiem Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!