Foto: F64

Latviešu speciālists Pēteris Skudra nācis klajā ar salīdzinoši asu kritiku, kas veltīta viņa vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vārtsargam Ivanam Kasutinam.

Pirmdien KHL regulārā čempionāta spēlē "Torpedo" komanda ar 3:5 izbraukumā zaudēja latviešu plaši pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" vienībai, bet viesu vārtus šajā mačā sargāja Georgijs Gelašvili, kuram tas bija vien otrais mačs šosezon.

"Pret Gelašvili man pretenziju nav, jo viņš ilgi nebija spēlējis. Kasutins sezonu bija sācis lieliski un tika pie spēles laika. Tomēr vēlāk bija mači, kuros kaut kā pietrūka - nebija koncentrēšanās, un tas mums maksāja daudz punktu," Krievijas medijos citēts Skudra. "Šādu brīžu bijis ļoti daudz. Šķiet, ka es pa visu savu karjeru neesmu ielaidis tik daudz kuriozu vārtu. Šādas epizodes mums ir atņēmušas milzīgu punktu skaitu."

"Turnīra tabulā mēs ieņemam savu reālo vietu, taču sniegums jāuzlabo ir visiem - gan vārtsargiem, gan pārējiem. Puiši ir profesionāļi, kuriem savi līgumi ir jāatstrādā," piebildis latvietis. "Komandai klājas smagi, kad ar nelielu metienu skaitu pa saviem vārtiem ielaižam tik daudz ripu."

"Iespējas ir visiem komandas vārtsargiem. Viņi paši lieliski saprot, ka šeit daudz ko nosaka psiholoģiskais moments, nevis treniņi. Kad ielaid ripu, kas atsitusies pret apmali, tas ir jautājums nevis par gatavību, bet gan koncentrēšanās līmeni," uzskata bijušais vārtsargs Skudra.

Kasutins šīs sezonas 33 mačos savos vārtos ielaidis vidēji 2,16 ripas un atvairījis 91,7% metienu.

Ar 53 punktiem 34 spēlēs "Torpedo" pašlaik ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!