Foto: RIA Novosti/Scanpix
Uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien nenoturēja latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 2:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čerepovecas "Severstaļ".

Aizvadītajā mačā pirmos vārtus guva "Sevarstaļ" hokejists Jurijs Trubačovs, tomēr otrajā trešdaļā pēc Vladimira Galuzina un Sergeja Demagina raidījumiem jau pārņēma vadību mačā. Mājinieki vadību saglabāja līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei, kad, spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, izcēlās Mareks Kvapils.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā, kurā "Severstaļ" komanda bija labāka ar rezultātu 2:0.

Šī "Torpedo" komandai bija otrā neveiksme pēc kārtas, kas seko pēc piecu panākumu sērijas. Savukārt "Severstaļ" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Ņižņijnovgorodas klubs ar 29 punktiem 18 spēlēs joprojām saglabā piekto vietu.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekamu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!