Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā izbraukumā ar 3:4 (1:2, 2:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čerepovecas "Severstaļ" vienībai.

Pirmos divus vārtus šajā duelī iemeta mājinieki, kad ar precīziem metieniem izcēlās Jurijs Trubačovs un Dmitrijs Kagarlickijs. Taču pirmajā periodā vēl vienu precīzu metienu izdarīja arī "Torpedo" rindās spēlējošais kanādietis Kārters Eštons.

Otrajā trešdaļā divreiz vārtus guva viesu komanda, vispirms precīzu metienu izdarot un neizšķirtu 2:2 panākot Jevgēņijam Mozeram, bet turpinājumā vārtus gūstot pagājušās sezonas Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" rezultatīvākajam hokejistam zviedram Līnusam Videlam.

Trešā perioda sākumā neizšķirtu 3:3 panāca mājinieku komandā spēlējošais Anatolijs Nikoncevs. Spēles pamatlaikā vārti vairs netika gūti, bet arī pagarinājumā spēles rezultāts nemainījās, līdz ar to komandām bija jāaizvada "bullīši", kur uzvaras vārtus guva Pāvels Bučnevičs.

Tikmēr Somijas klubs Helsinku "Jokerit" otrdien savā laukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās baltkrievu komandai Minskas "Dinamo", tādējādi piedzīvojot pirmo zaudējumu šajā sezonā. Zīmīgi, ka "Jokerit" bija vienīgā vienība, kas šosezon vēl nebija zaudējusi punktus.

Vienīgos vārtus šajā mačā četras ar pusi minūtes līdz cīņas pamatlaika beigām guva amerikānis Raiens Veske.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas otrajā izbraukuma mačā otrdien ar 0:5 pārliecinoši piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem, savukārt jau ceturtdien to sagaida mačs Horvātijā, viesojoties pie Zagrebas "Medveščak".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līderi ar deviņiem punktiem četros mačos ir Somijas klubs Helsinku "Jokerit", Maskavas "Dinamo" un "Medveščak". Tikpat daudz punktu iekrāts, bet par vienu spēli vairāk ir "Torpedo". Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem četros mačos ieņem astoto pozīciju.

Savukārt Austrumu konferences kopvērtējumā pirmajā vietā ar desmit punktiem četros dueļos atrodas Omskas "Avangard" un Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet tām ar astoņiem punktiem seko Magņitogorskas "Metallurg", bet septiņus punktus iekrājusi Novosibirskas "Sibirj".

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām klubi sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!