Foto: F64
Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētais Ņižņijnovgorodas "Torpedo" Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) 2014./2015. gada sezonā atkal spēlēs Rietumu konferencē, kopā ar Rīgas "Dinamo", ziņo aģentūra "ITAR-TASS", atsaucoties uz avotu līgā.

Aizvadītajā sezonā "Torpedo" spēlēja Austrumu konferencē, izcīnot piekto vietu un iekļūstot Gagarina kausa izcīņā, taču pēc triju "rietumnieku" komandu – Doņeckas "Donbass", Prāgas "Lev" un Maskavas "Spartak" - aiziešanas no KHL tika pieņemts lēmums pēc sezonas prombūtnes atgriezt "Torpedo" Rietumu konferencē, lai izlīdzinātu komandu skaitu.

Pēteris Skudra norāda, ka neesot principiālu atšķirību, kurā konferencē spēlēt. "Kad pārgājām uz Austrumu konferenci, mūs biedēja, ka būs smagi, bet es neesmu novērojis lielas atšķirības starp konferencēm," saka "Torpedo" treneris. "Katrā ir daži "grandi" - neuzskatu, ka "Ak Bars" un "magņitka" principiāli atšķirtos no SKA vai Maskavas "Dinamo". Aiz viņiem nāk vidējā līmeņa komandas un tad tie, kam finansiālās iespējas ir vājākas. Taču nauda vēl neko nenozīmē, komanda sevi var parādīt arī ierobežota budžeta apstākļos. Visādā ziņā "bilde" Rietumu un Austrumu divīzijā ir ļoti līdzīga."

"Par komandas pāreju uz Rietumu divīziju neko daudz vēl neesam runājuši, svarīgākais šai ziņā ir kalendārs," norāda Skudra. "pagaidām nav zināms, vai mēs aizvadīsim vienādu spēļu skaitu kā pārējās komandas vai vairāk spēlēsim divīzijas ietvaros. Šis faktors ir daudz svarīgāks nekā konferences maiņa."

Ņižņijnovgorodas klubs tagad spēlēs Tarasova divīzijā, bet viņu vietu Austrumu konferences Harlamova divīzijā ieņems KHL jaunpienācēji Toljati "Lada", kuri šai līgā atgriežas pēc četru gadu pārtraukuma. Kā zināms, nākamsezon KHL pievienosies arī Soču hokeja klubs un somu "Jokkerit".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!