Foto: F64
Kārtējo reizi neveiksmīgi iesāktā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēle nokaitinājusi Latvijas vienību Rīgas "Dinamo", atzinis komandas uzbrucējs Pols Ščehura.

Kā zināms, ceturtdien notikušajā izbraukuma mačā ar Čeļabinskas "Traktor" rīdzinieki pēc pirmās trešdaļas atradās iedzinējos ar 0:2, tomēr spēja tikt pie panākuma ar rezultātu 5:2 (0:2, 3:0, 2:0). Ščekura šajā mačā guva skaistus vārtus, kā arī izpildīja divas rezultatīvas piespēles.

"Domāju, šodien parādījām ļoti labu sniegumu. Šajā izbraukumā mums bija problēmas ar vārtu gūšanu un arī šo maču iesākām slikti. Tas mūs nokaitināja," Rīgas "Dinamo" oficiālajā mājaslapā internetā citēti Ščehuras izteikumi pēc mača. "Sākām spēlēt daudz agresīvāk, izdarījām spiedienu un sitienus pretiniekam, jo negribējām šodien tādu rezultātu kā iepriekšējos mačos. Zinājām, ka viss ir tikai mūsu pašu rokās. Tikai mēs varējām mainīt šīs spēles ritējumu. Spējām saņemties un, domāju, aizvadījām lielisku otro un trešo periodu."

"Pēc pirmās trešdaļas nebija nekādu negāciju no trenera puses. Mēs zinājām, kas mums jādara. Treneris ienāca ģērbtuvē un teica - puiši, mēs negribam tādu rezultātu kā pēdējās spēlēs," atcerējās Ščekura. "Mums bija jāsaņem sevi rokās un jāstrādā kopīgiem spēkiem. Tas arī izdevās. Visas četras maiņas devās laukumā, lai rezultātu vērstu par labu mums."

Ščehura piekrīt, ka pēdējā laikā bieži vien tieši otrajās trešdaļās Latvijas komandai īpaši neveicas. "Šodien devāmies laukumā nokaitināti. Mums bija apnicis piedzīvot zaudējumus. Visi bijām nikni un vēlējāmies rezultātu labot."

"Uzskatu, ka tieši otrā trešdaļa arī bija tas, kas salauza pretinieku. Mēs esam izcīnījuši vairākas uzvaras tikai ar vienu vārtu pārsvaru. Mēs zinām, kā ir spēlēt šādos brīžos," stāstīja uzbrucējs. "Ceturtie un piektie vārti bija bonus. Ja esam vadībā ar vieniem vārtiem, tas mūs neuztrauc. Mēs zinām, kas mums ir jādara. Pret viņiem spēlējām agresīvi, izdarot presingu, un tas nostrādāja. Trešajā trešdaļā bija jāspēlē disciplinēti. Bija gan pāris noraidījumi, kuri varēja arī nebūt, bet tā gadās. Šodien spēle mazākumā mums bija teicama."

Ščehura guva savus pirmos vārtus kopš decembra sākuma. "Kādu laiku nebiju guvis vārtus un esmu priecīgs, ka šodien tas izdevās. Šis palīdzēs atgūt pārliecību, un ceru, ka turpinājums vēl sekos."

Šis Rīgas "Dinamo" komandai bija otrais panākums izbraukumā pār "Traktor" vēsturē. Tāpat Latvijas vienība izcīnīja vien savu otro panākumu pēdējās sešās cīņās.

Nākamās nedēļas gaitā "Dinamo" aizvadīs četras spēles savā laukumā ar Tālo Austrumu un Sibīrijas komandām, bet kopumā janvārī tiek veikts 12 spēļu maratons pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.

Ar 75 punktiem 42 spēlēs Latvijas klubs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma tabulas ceturtajā vietā, par punktu atpaliekot no Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas komandas Doņeckas "Donbass". Tiesa, Rīgas "Dinamo" ir viens mačs rezervē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!