Foto: F64

Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlē ar 2:3 (0:1, 2:1, 0:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj" vienībai, tādējādi vēl saglabājot Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" teorētiskas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" vairs ir tikai teorētiskas izredzes tikt izslēgšanas spēlēs, taču arī tās svētdien varēja zust, ja vien "Slovan" tiktu vismaz pie diviem punktiem.

Spēles vidū "Slovan" bija vadībā ar 2:1, taču turpinājumā divus vārtus guva "Sibirj" hokejisti, sešas minūtes līdz pamatlaika beigām uzvaru izraujot mājinieku rindās spēlējošajam Maksimam Šalunovam.

Normunda Sējēja vadītā komanda no Rietumu konferences astotās vietas atpaliek par 17 punktiem. Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 54 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā "Slovan" tikusi pie 82 punktiem 55 cīņās.

Līdz sezonas beigām rīdziniekiem atlicis aizvadīt sešas spēles, kurās maksimāli iespējams tikt pie 18 punktiem. Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs pirmdien viesos pret Čerepovecas "Severstaļ".

Jau vēstīts, Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis svētdien veica rezultatīvu piespēli, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral" no zaudējuma mājas spēlē ar 2:5 (1:0, 1:3, 0:2) pret Maskavas "Dinamo", kas savukārt līdz ar to nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

Bārtulis pirmajā periodā asistēja Dmitrijam Luginam, kurš 15.minūtē skaitliskajā vairākumā atklāja rezultātu un izvirzīja "Admiral" vadībā. Pirmā perioda izskaņā Vladivostokas klubs palika bez sava rezultatīvākā aizsarga Džonatana Blama, kurš par sitienu pretiniekam kakla un galvas rajonā, tika noraidīts no laukuma līdz spēles beigām.

Krietni rezultatīvāka bija spēles otrā trešdaļa, kurā "Admiral" bija vadībā ar 2:1, tomēr Maskavas klubs spēja ne tikai panākt izlīdzinājumu, bet arī pārņemt iniciatīvu un izvirzīties vadībā. Pēdējā trešdaļā viesi iemeta vēl divas ripas, pēdējo mača izskaņā raidot jau tukšos pretinieku vārtos.

Maskavas "Dinamo" labā Artjoms Fjodorovs guva divus vārtus.

Bārtulis spēlēja 26 minūtes un 57 sekundes, kas šoreiz bija otrs ilgākais laiks komandā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem un izdarīja vienu spēka paņēmienu.

Šosezon Latvijas aizsargs "Admiral" rindās aizvadījis 48 spēles, kurās guvis astoņus vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, ar 23 punktiem būdams komandas otrs rezultatīvākais aizsargs pēc Blama, kuram ir 30 punkti.

Kā zināms, šosezon Maskavas "Dinamo" komandai vairs nepalīdzēs Latvijas hokejists Mārtiņš Karsums, kuram šomēnes veikta pleca operācija un pēc tās atveseļošanās ilgums varētu sasniegt pat sešus mēnešus, kas kārtējo reizi liks izlaist pasaules čempionātu. Karsums nav spēlējis kopš pagājušā gada 27.novembra. Ja vēl pirms neilga laika viņa atgriešanās laukumā tika gaidīta janvāra beigās, šonedēļ Maskavas komanda pavēstīja, ka latvietis šosezon vairs laukumā neizies.

Šosezon Latvijas hokejists 34 spēlēs guva desmit vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

"Admiral" pārtrūka divu uzvarētu spēļu sērija. Ar 90 punktiem 56 spēlēs Vladivostokas klubs ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē. Savukārt Maskavas "Dinamo" izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas un ar 96 punktiem 56 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, oficiāli nodrošinot spēlēšanu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr vēl vienā spēlē "Soči" komanda viesos ar 6:3 (1:1, 2:2, 3:0) uzvarēja vienu no spēcīgākajām Rietumu konferences vienībām Jaroslavļas "Lokomotiv", arī nodrošinot sev ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm. Soču komandas hokejisti uzvaru nokārtoja pēdējā trešdaļā, jo pēc diviem periodiem rezultāts vēl bija neizšķirts 3:3. Spēles 44.minūtē viesi panāca 4:3, bet pēdējo piecu minūšu laikā iemeta vēl divas ripas. Uzvarētāju labā vārtus guva un divas rezultatīvas piespēles izdarīja Jevgēņijs Skačkovs.

Kā zināms, "Lokomotiv" vienībā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Savukārt dienas noslēdzošajā spēlē kārtējo reizi teicamu sniegumu nodemonstrēja viena no spožākajām KHL zvaigznēm Aleksandrs Radulovs, kurš guva vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, nodrošinot Maskavas CSKA komandai uzvaru pretinieku laukumā ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) uzvarēt Maskavas "Spartak".

Spēles gaitā CSKA divas reizes bija iedzinējos, taču allaž atspēlējās un pēdējo 20 minūšu laikā nodrošināja panākumu. Divus vārtus uzvarētājiem guva Andrejs Svetlakovs, abas reizes pēc Radulova piespēlēm.

CSKA izcīnīja jau 11.uzvaru pēc kārtas un šogad ir zaudējuši tikai vienā spēlē, vēl vairāk nostiprinoties līgas līderpozīcijā. Dmitrija Kvartaļnova trenētā CSKA šosezon ir tikusi pie 124 punktiem 56 spēlēs, bet "Lokomotiv" rēķinā ir 116 punkti 57 mačos. Maskavas kluba hokejistiem nepieciešams izcīnīt vien divus punktus, lai otro gadu pēc kārtas kļūtu par KHL regulārā čempionāta uzvarētājiem.

Abām komandām pa vidu kā Bobrova divīzijas līderi ar 101 punktu ir Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit". Savukārt "Soči" pēc svētdien gūtās uzvaras ar 97 punktiem pakāpās uz ceturto vietu konferencē, apsteidzot Maskavas "Dinamo" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Austrumu konferencē vadībā ar 100 punktiem 55 mačos ir Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!