Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargam Kristapam Sotniekam piektdien bija liels spēles laiks, bet viņa pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē Artis Ābols, kā arī pārstāv šobrīd traumētais vārtsargs Edgars Masaļskis, tika pie uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kārtējā spēlē.

"Lada" viesos ar 4:2 (1:0, 3:1, 0:1) pārspēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris", tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas un ceturtās pēdējās sešās cīņās, pakāpjoties uz augsto ceturto vietu Austrumu konferencē.

Viesiem jau otro maču pēc kārtas divus vārtus guva Ņikita Filatovs, bet pa reizei precīzi bija Jefims Gurkins un Staņislavs Bočarovs, kamēr Sotnieks piekto spēli pēc kārtas palika bez rezultativitātes punktiem.

"Lada" rezultātu atklāja cīņas 12. minūtē, kad precīzs bija Filatovs, savukārt 29. minūtē Gurkins pārsvaru dubultoja. Tiesa, "Baris" tūdaļ vienus vārtus pēc Jevgēņija Rimareva metiena atspēlēja, taču vēl līdz otrajam pārtraukumam Toljati komanda spēja panākt 4:1.

Pēdējā trešdaļā Kazahstānas klubs nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām atjaunoja intrigu, jo Korijs Trivino panāca 2:4, tomēr beigās "Lada" pārsvaru nosargāja un izcīnīja uzvaru.

Sotnieks spēlēja 23 minūtes un 37 sekundes, kas bija ilgākais laiks viesu komandā. Viņš divas reizes meta pa vārtiem un izdarīja divus spēka paņēmienus.

Tikmēr Masaļskis, kurš atlabst no traumas, spēlei netika pieteikts. "Lada" vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 29 no 31 pretinieku metiena.

Sotnieks šosezon 15 spēlēs ir izcēlies ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Masaļskis ir piedalījies tikai divās KHL spēlēs, pie uzvarām netiekot. Viņš ir atvairījis 86,8 % metienu, vidēji mačā ielaižot 3,86 ripas.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 43 punktiem 19 mačos ir Maskavas CSKA vienība, kamēr par punktu mazāk 18 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA. Trešo vietu ar 36 punktiem 17 mačos ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet ceturtā ar 32 punktiem 18 cīņās ir Maskavas "Dinamo", kurā spēlē Mārtiņš Karsums.

Tikmēr aizsarga Artūra Kuldas Helsinku "Jokerit" ar 23 punktiem atrodama devītajā vietā, bet Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar astoņiem punktiem 16 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā.

Savukārt Austrumu konferences pirmajā vietā ar 37 punktiem 18 spēlēs atrodas Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", bet "Lada" ar 26 punktiem pakāpusies uz ceturto pozīciju. Tikmēr Vladivostokas "Admiral", kuras kapteinis ir Oskars Bārtulis, ar 21 punktu 16 mačos ir 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!