Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Sotnieks trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izpildīja trīs metienus pa vārtiem, bet viņa un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", kuru trenē latviešu speciālists Artis Ābols, cieta zaudējumu.

"Lada" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2:5 (0:2, 0:1, 2:2) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kuras rindās ar "hat-trick" izcēlās Žilbērs Brulē.

Mača rezultātu pirmā perioda 12.minūtē atklāja viesu hokejists Pāvels Porjadins, bet divarpus minūtes vēlāk Bogdans Jakimovs dubultoja Ņižņekamskas vienības pārsvaru. Nākamās 25 minūtes ritēja bez vārtu guvumiem, bet pusotru minūti pirms otrās trešdaļas beigām Brulē iemeta trešo ripu Iļjas Ježova sargātajā cietoksnī.

Trešajā periodā pēc nospēlētām trim minūtēm Vasīlijs Streļcovs guva pirmos vārtus mājinieku labā, bet pēc 40 sekundēm Brulē atbildēja ar vēl vienu precīzu metienu. Trešdaļas vidū Maksims Ribins vēlreiz samazināja ''Ņeftehimik" pārsvaru līdz diviem vārtiem, taču trīs minūtes vēlāk Brulē atjaunoja trīs vārtu handikapu. Tā arī neatspēlējušies, "Lada" hokejisti piekāpās ar 2:5, ciešot ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs.

Sotnieks šajā mačā laukumā bija 19 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un nopelnīja vienu vairākumu.

Tikmēr Masaļskis maču vēroja no rezervistu soliņa, bet Ježovs "Lada" vārtos atvairīja 30 no 35 pretinieku mestajām ripām.

Šajā sezonā Sotnieks 27 spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet Masaļskis laukumā devies sešos mačos, kuros vidēji ielaidis 2,96 ripas un atvairījis 89,6 % metienu.

"Lada" ar 38 punktiem 30 spēlēs atrodas Austrumu konferences 11. vietā, tomēr izslēgšanas turnīra zona ir vien divu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!