Latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks guva vārtus un pieredzējušais vārtsargs Edgars Masaļskis tika nomainīts jau pašā spēles sākumā, bet viņu pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, ko trenē Latvijas speciālists Artis Ābols, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 3:6 (1:4, 1:1, 1:1) piekāpās vienai no spēcīgākajām Austrumu konferences vienībām Omskas "Avangard".

"Lada" piedzīvojusi jau piekto zaudējumu pēc kārtas.

Lai gan šī mača 87.sekundē rezultātu atklāja "Lada" hokejists Deniss Zernovs, turpmākās minūtes Toljati vienībai un Masaļskim bija ļoti neveiksmīgas. Nepilnu četru minūšu laikā pieredzējušais latviešu vārtsargs bija spiests kapitulēt trīs reizes, kā rezultātā viņu jau septītajā minūtē nomainīja Iļja Ježovs.

Pirmajos divos vārtu zaudējumos Masaļski vainot grūti, taču trešajā ielaistajā ripā viņš vispirms neveiksmīgi nospēlēja pie laukuma apmales, kas pretiniekiem pēcāk ļāva pārtvert viņa piespēlēto ripu un radīt vārtu gūšanas iespēju, ko izmantoja Antons Burdasovs.

Tiesa, Ježovs bija spiests kapitulēt jau četrarpus minūtes pēc uznākšanas laukumā, kad 4:1 panāca Iļja Mihejevs. Otrajā trešdaļā Omskas klubs panāca arī četru vārtu pārsvaru, bet 36.minūtē "Lada" labā vienus vārtus atguva Ņikita Filatovs. Savukārt 48.minūtē tieši Sotnieks pretuzbrukumā ar skaistu metienu panāca vairs tikai 3:5, bet turpinājumā Toljati vienība sāncenšus nepanāca, jo 52.minūtē savus otros vārtus šajā duelī iemeta Aleksandrs Perežogins.

Sotnieks šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un divas sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem un izmantoja trīs spēka paņēmienus.

Latviešu aizsargs šosezon 30 mačos izcēlies ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Masaļskis laukumā atgriezās pēc viena mača izlaišanas.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 82 punktiem 33 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras septiņus punktus atpaliek Maskavas CSKA.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 32 spēlēs starp 14 vienībām ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 20 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 71 punktu 33 mačos ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr "Lada" ar 38 punktiem ir vien 13.pozīcijā no 15 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!