Foto: LETA

Ieilgušo zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā otrdien pārtrauca aizsarga Kristapa Sotnieka un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada" komanda, ko trenē latviešu speciālists Artis Ābols, bet Somijas vienība Helsinku "Jokerit" ar vēl vienu Latvijas aizsargu Artūru Kuldu ierindā uzveica līgas čempioni Magņitogorskas "Metallurg".

"Lada" ar rezultātu 4:2 (2:0, 1:2, 1:0) savā laukumā apspēlēja "Soči" hokejistus. Vienība nebija uzvarējusi kopš 10.novembra, ciešot zaudējumus septiņos mačos pēc kārtas. Savukārt pamatlaikā tā uzvaru izcīnījusi pirmoreiz kopš 27.oktobra.

Otrdienas spēlē "Lada" guva pirmos divus vārtus, kad izcēlās Maksims Ribins un Ņikita Filatovs, tomēr Igors Ignatuškins vienus vārtus atguva. Turpinājumā Viktors Komarovs atjaunoja divu vārtu pārsvaru mājiniekiem, bet jau 55 sekundes vēlāk Ivans Zaharčuks atkal samazināja deficītu. Pēdējās 20 minūtēs Toljati komandai izdevās noturēt grūtu, bet svarīgu uzvaru, un pēdējā sekundē ripu jau tukšos vārtos ieraidīja Filatovs, sasniedzot gala rezultātu.

Sotnieks šajā mačā laukumā pavadīja 20 minūtes un 37 sekundes, izceļoties ar vienu metienu pa pretinieku vārtiem un diviem bloķētiem raidījumiem.

Tikmēr Masaļskis palika uz rezervistu soliņa, bet "Lada" vārtos Iļja Ježovs atvairīja 31 no 33 pretinieku metieniem.

Citā spēlē "Jokerit" ar 3:2 (0:1, 0:0, 3:1) savā laukumā apspēlēja Magņitogorskas "Metallurg", kas pašlaik ir Austrumu konferences kopvērtējuma līdere.

Mača gaitā viesi divreiz izvirzījās vadībā, tomēr "Jokerit" komandai divus vārtus iemeta dānis Jespers Jensens, kurš vispirms 48.minūtē panāca izlīdzinājumu 2:2, bet trīs ar pusi minūtes vēlāk panāca arī 3:2.

Kulda laukumā bija 18 minūtes un deviņas sekundes, izceļoties ar četriem metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu raidījumu un vienu spēka paņēmienu.

Savu nākamo spēli Magņitogorskas komanda aizvadīs no Helsinkiem netālajā Tallinā, kur to piektdien uzņems Latvijas vienība Rīgas "Dinamo".

Savukārt smagu neveiksmi piedzīvoja uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, ko trenē Pēteris Skudra un otrdien dzimšanas dienu svinošais Ģirts Ankipāns. "Torpedo" komanda, kurai uz rezervistu soliņa nevarēja palīdzēt diskvalificētais Skudra, ar 0:5 (0:1, 0:4, 0:0) viesos kapitulēja Kazaņas "Ak Bars".

Četrus no vārtiem "Torpedo" ielaida astoņu minūšu laikā otrajā trešdaļā.

Daugaviņš nospēlēja 18 minūtes un 51 sekundi, vienu metienu, vienu bloķētu raidījumu un vienu izprovocētu pārkāpumu. Latviešu uzbrucējs uzvarēja divos no sešiem iemetieniem, kuros piedalījās.

Kā vēstīts, Skudra pirmdien par tiesnešu nolamāšanu saņēma divu spēļu diskvalifikāciju. Īpaši simboliska būs "Torpedo" nākamā spēle, kurā tā ceturtdien tiksies ar Ņižņekamskas "Ņeftehimik" - nevienai no komandām nevarēs palīdzēt galvenie treneri, jo skandalozais Ņižņekamskas vienības stūrmanis Andrejs Nazarovs pašlaik izcieš trīs maču diskvalifikāciju.

Nepalīdzot Nazarovam, otrdien "Ņeftehimik" grūtā spēlē savā laukumā ar 3:4 (2:1, 0:0, 1:3) piekāpās Maskavas "Spartak". Uzvaras vārtus piecas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām iemeta Igors Mirnovs, pārtraucot Ņižņekamskas vienības piecu uzvaru sēriju.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 87 punktiem 35 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, no kuras astoņus punktus atpaliek Maskavas CSKA. Savukārt trešā ar 66 punktiem ir "Torpedo" komanda.

Vēl "Jokerit" komanda ar 56 punktiem atrodas sestajā vietā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 53 punktiem ir astotajā pozīcijā. Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 33 spēlēs starp 14 vienībām ir Rietumu konferences pēdējā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par 22 punktiem.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 77 punktiem 36 mačos joprojām ir pašreizējā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg", kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 52 punktiem ir sestā, bet "Lada" ar 41 punktu pacēlusies uz 12.pozīciju starp 15 vienībām, bet pēc ilgās zaudējumu sērijas izslēgšanas sacensību zona joprojām ir septiņu punktu attālumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!