Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Sotnieks uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Toljati "Lada", vēsta KHL.

Šobrīd Sotnieks kopā ar Latvijas izlasi gatavojas pasaules čempionātam augstākajā divīzijā. Patlaban 30 gadus vecajam aizsargam šīs būs devītās meistarsacīkstes karjerā.

Sotnieks šosezon 56 spēlēs guva sešus vārtus, veica astoņas rezultatīvas piespēles un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -10, bet viņa un vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā "Lada", kuru trenē Artis Ābols, ieņēma 14.vietu Austrumu konferencē un neiekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Sotnieks "Lada" komandas rindas papildināja tieši pirms gada, kad pārgāja no Rīgas "Dinamo", kuru pārstāvēja astoņas iepriekšējās sezonas.

KHL čempionātā Sotnieks ir piedalījies 459 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guvis 26 vārtus un atdevis 50 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības rādītājs ir negatīvs -45. Viņš ir aizvadījis arī 36 spēles Gagarina kausa izcīņā, kurā atzīmējies ar vieniem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Vēstīts, ka "Lada" otrdien pagarināja līgumu arī ar Ābolu, kurš vienību vada kopš 2015.gada vasaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!