Foto: Sputnik/Scanpix

Maskavas "Spartak" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien savā laukumā ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) pārspēja Omskas "Avangard".

Maskavieši pārtrauca piecu zaudējumu sēriju, kamēr "Avangard", netiekot pie uzvaras, nespēja pārņemt līderpozīciju Austrumu konferencē.

Uzvaru maskaviešiem 20 sekundes pirms pamatlaika beigām izrāva amerikāņu uzbrucējs Raiens Stoa, kurš šajā spēlē guva divus vārtus.

"Avangard" pēc nedēļas viesosies Rīgā un aizvadīs maču ar Latvijas klubu "Dinamo".

Citā KHL mačā Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, savā laukumā ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Uzvaras vārtus piecarpus minūtes pirms pamatlaika beigām guva krievu uzbrucējs Aleksandrs Avcins.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 65 punktiem 24 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet tai ar 49 punktiem 21 spēlē seko Maskavas CSKA, kura otrā ir kā savas divīzijas līdere, jo Helsinku "Jokerit", kas guvusi jau 15 uzvaras pēc kārtas, ir 50 punkti 19 spēlēs.

Tikmēr ceturto vietu ar 39 punktiem ieņem latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kur par galveno treneri strādā Pēteris Skudra, kamēr cita uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 35 punktiem ir septītā, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie desmit punktiem 23 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 43 punktiem 21 spēlē joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kam ar 41 punktu 23 mačos seko Omskas "Avangard".

Aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" ar 36 punktiem ir astotā, kamēr Oskara Bārtuļa Vladivostokas "Admiral" ar 23 punktiem atrodas 12.pozīcijā. Tikmēr Austrumu konferences pēdējā vietā starp 14 komandām ar 19 punktiem atrodas aizsarga Kristapa Sotnieka pārstāvētā Tolajti "Lada", kuru trenē Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!