Uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs piektdien izcīnīja Latvijas izlases hokejistu Jāņa Sprukta, Georgija Pujaca, Miķeļa Rēdliha un Sanda Ozoliņa pārstāvētās komandas.

Uzbrucēja Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA vienība izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) pārspēja Habarovskas "Amur" hokejistus.

Sprukts šo maču jau ierasti aizvadīja savas komandas ceturtajā uzbrucēju virknējumā un uz ledus pavadīja septiņas minūtes un deviņas sekundes.

Šajā laikā latviešu uzbrucējs ar rezultativitāti neizcēlās, izdarīja trīs metienus pa "Amur" vienības vārtiem, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un nopelnīja divu minūšu sodu.

Uzvaras vārtus Maskavas komandas labā 14 minūtes pirms pamatlaika beigām guva Igors Grigorenko, kuram tas bija otrais precīzais metiens mačā.

Pēdējās 13 spēlēs CSKA hokejisti izcīnījuši desmit uzvaras, tikmēr "Amur" šajā mačā pārtrauca trīs uzvaru sēriju.

Tikmēr aizsarga Pujaca pārstāvētā pagājušās sezonas Gagarina kausa fināliste Omskas "Avangard" savā laukumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris".

Pujacs šo maču aizvadīja savas komandas trešajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 18 minūtes un 43 sekundes. Viņš statistikā atzīmējās ar diviem metieniem pa vārtiem.

Panākumu mājiniekiem pagarinājuma trešajā minūtē nodrošināja Tomašs Zaborskis, atnesot Omskas klubam desmito uzvaru pēdējās 11 spēlēs.

Pie uzvaras tika arī uzbrucēja Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kas atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 3:2 (0:1, 3:1, 0:0) savā laukumā pārspēja Ufas "Salavat Julajev" vienību.

Rēdlihs darbojās savas komandas ceturtajā maiņā, nospēlējot deviņas minūtes un 20 sekundes. Metienus pa vārtiem uzbrucējs neveica.

Divus vārtus "Lokomotiv" labā guva Jegors Averins, bet Jaroslavļas klubs pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Trešo uzvaru pēc kārtas tikmēr svinēja šosezon neveiksmīgi spēlējošā Mitišču "Atlant" vienība ar pieredzējušo aizsargu Ozoliņu sastāvā, kas ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) savu skatītāju priekšā pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistus.

Ozoliņš, maču aizvadot otrajā aizsargu pārī, nospēlēja tieši 21 minūti, kuru laikā atzīmējās ar vienu metienu un divu minūšu noraidījumu par rupjību.

"Atlant" komanda izcīnīja vien ceturto uzvaru pēdējās 17 spēlēs.

Citviet zaudējumu piedzīvoja aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" vienība, kas ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) savā laukumā piekāpās Slovākijas komandai Bratislavas "Slovan".

Kulda nospēlēto 20 minūšu un 32 sekunžu laikā nopelnīja četras soda minūtes un veica divus metienus pa vārtiem.

Tāpat neveiksmi cieta uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas komanda "Ak Bars", kas ar 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) izbraukumā zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem.

Trešajā maiņā spēlējušais Dārziņš uz ledus pavadīja astoņas minūtes un 49 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 61 punktu 31 mačā atrodas otrajā pozīcijā, CSKA komanda ar 57 punktiem 30 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Atlant" hokejisti ar 37 punktiem 31 cīņā ir devītie.

Savukārt Austrumu konferencē "Avangard" ar 61 punktu 31 mačā atrodas pirmajā vietā, "Ak Bars" seko trešajā pozīcijā ar 60 punktiem, bet "Sibirj" ar 49 punktiem 30 cīņās ieņem piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!