Foto: F64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences pirmajā pusfināla sērijas spēlē ceturtdien piedzīvoja latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda.

"Lokomotiv" izbraukumā ar rezultātu 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) zaudēja Sanktpēterburgas klubam SKA.

Vienīgos vārtus cīņas ceturtajā minūtē guva norvēģu uzbrucējs Patriks Tūresens, bet mājinieku vārtsargs Aleksandrs Salāks tika galā ar visiem 18 pretinieku metieniem.

Sprukts un Rēdlihs darbojās savas komandas otrajā maiņā, pirmajam neizmantojot vienu labu iespēju gūt vārtus. Sprukts laukumā pavadīja teju 14 minūtes, veicot divus metienus pa vārtiem, uzvarot trijos no septiņiem iemetieniem un izdarot vienu spēka paņēmienu. Savukārt Rēdlihs 16 ar pusi nospēlēto minūšu laikā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem.

Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Otrais mačs piektdien atkal notiks Sanktpēterburgā.

Pirms tam regulāro čempionātu SKA noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma otrajā vietā, bet "Lokomotiv" ierindojās astotajā pozīcijā. Konferences ceturtdaļfinālā Sanktpēterburgas klubs ar 4-0 pārspēja Maskavas CSKA, bet "Lokomotiv" ar 4-3 apspēlēja latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto iepriekšējo divu gadu līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Tikmēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" otrās kārtas pirmajā spēlē viesos ar 2:5 (0:1, 0:4, 2:0) kapitulēja Čehijas kluba Prāgas "Lev" priekšā.

Ļoti strīdīgi bija mājinieku pirmie gūtie vārti, kad pirmās trešdaļas izskaņā 1:0 panāca kanādiešu uzbrucējs Džastins Azevedo. Daudzie epizodes atkārtojumi liecina, ka viņa raidītā ripa atsitās pret viesu vārtu stabu un vārtu līniju nešķērsoja. Pēc tam otrajā trešdaļā "Lev" guva vēl četrus vārtus, izšķirot cīņas likteni, bet noslēdzošajā trešdaļā viesi atbildēja ar diviem gūtiem vārtiem.

Bārtulis darbojās savas komandas trešajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 18 minūtes un vienu sekundi. Viņa kontā viens metiens pa vārtiem un viens spēka paņēmiens.

Šīs sērijas otrais mačs notiks piektdien Prāgā, bet Ukrainā valdošās politiskās situācijas dēļ "Donbass" mājas spēles paredzēts aizvadīt Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

"Lev" regulāro čempionātu noslēdza konferences trešajā vietā, bet "Donbass" hokejisti bija ceturtie. Prāgas klubs ceturtdaļfinālā ar 4-0 uzvarēja Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak", bet "Donbass" ar 4-3 pārspēja Latvijas vienību Rīgas "Dinamo".

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpina Cerības kausā, kuru pērn ieguva Rīgas "Dinamo". Latvijas klubs šosezon Gagarina kausā netika tālāk par pirmo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!