Foto: DELFI

Pēc uzvarām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta ceturtdienas mačos latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība kopvērtējuma tabulā apsteigušas Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

"Lokomotiv" aizvadītajā mačā savā laukumā ar 4:2 (1:0, 3:1, 0:1) uzvarēja uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas "Dinamo" komandu, kuru vada Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs. Krievijas galvaspilsētas klubs tādējādi pārtraucis sešu uzvaru sēriju.

Sprukts šajā spēlē nepiedalījās. Viņš no savas komandas pēdējiem astoņiem mačiem izlaidis jau septiņus. Šobrīd uzbrucējs atrodas "Lokomotiv" vienības traumēto spēlētāju sarakstā.

Daugaviņš tikmēr spēli sāka viesu komandas pirmajā maiņā, uz ledus pavadot 13 minūtes un 26 sekundes. Viņa kontā divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni un viens izprovocēts noraidījums.

Karsums savukārt maču uzsāka "Dinamo" komandas otrajā maiņā, nospēlējot 17 minūtes un 12 sekundes. Latvietis veica četrus metienus pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Citviet "Torpedo" komanda izbraukumā ar 7:2 (2:0, 1:2, 4:0) sagrāva Habarovskas "Amur" spēlētājus.

Mača lūzums pienāca trešajā trešdaļā, kurā viesi no Ņižņijnovgorodas pamanījās gūt četrus bezatbildes vārtus un no 3:2 panākt 7:2.

"Torpedo" sastāvā ar vārtu guvumiem izcēlās septiņi dažādi spēlētāji, bet dueļa izskaņā starp hokejistiem izcēlās nesaskaņas, pāris spēlētājiem izvicinot arī dūres.

Pirms tam "Torpedo" sešu maču laikā bija cietuši piecus zaudējumus, taču ceturtdien gūtā uzvara ļāvusi atgriezties Rietumu konferences labāko astoņu komandu pulkā.

Tāpat pie panākuma ceturtdien tika latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas vienība Astanas "Baris", kas izbraukumā ar 6:4 (2:1, 1:1, 3:2) pārspēja Čeļabinskas "Traktor".

Bārtulis, spējot savas komandas pirmajā maiņā, uz ledus pavadīja 24 minūtes un 53 sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks vienībā. Viņa kontā viens metiens pa vārtiem, viens bloķēts raidījums un divi spēka paņēmieni.

Trešo panākumu pēc kārtas svinēja savainotā aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas vienības "Salavat Julajev", kas izbraukumā ar 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) pārspēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un izcīnīja otro "sauso" uzvaru pēc kārtas.

Aleksandrs Kutuzovs šajā spēlē izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet viesu vārtsargs Vitālijs Kovaļs atvairīja visus 26 pretinieku metienus.

Kulda savainojuma dēļ izlaida astoto savas komandas spēli pēc kārtas.

Tikmēr uzvaru izcīnījusi arī Vladivostokas "Admiral" komanda, kurā par aizsargu treneri strādā Latvijas speciālists Andrejs Maticins.

"Admiral" savā laukumā ar 5:4 (2:2, 2:2, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čerepovecas "Severstaļ".

Šajā duelī ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Envers Lisins, bet uzvaras vārtus "bullīšos" guva zviedrs Ričards Ginge.

Maskavas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem ceturto pozīciju ar 25 punktiem 12 spēlēs, ar 17 punktiem "Torpedo" ieņem astoto vietu, "Lokomotiv" ar 15 punktiem 11 mačos atrodas pozīciju zemāk, bet Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 12 cīņās nu ieņem desmito vietu.

"Salavat Julajev" ir ceturtā labākā Austrumu konference komanda ar 21 punktu 12 spēlēs, "Baris" ar 20 punktiem 13 cīņās atrodas piektajā pozīcijā, bet "Admiral" ar 11 spēlēs izcīnītiem 11 punktiem ieņem desmito vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!