Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Slovāku speciālistam Jūliusam Šupleram neviens nav paskaidrojis, kādēļ viņš atlaists no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas CSKA galvenā trenera amata, vēsta Krievijas masu mediji.

Atgādinām, ka Šupleru no amata atlaida trešdien – dažas spēles pirms KHL regulārās sezonas beigām.

"Iemeslus neviens neminēja. Vienkārši pateica, ka vairs nebūšu treneris. Līgumā ir punkts, ka darba devējs pēc saviem uzskatiem var jebkurā laikā lauzt līgumu un nevajag minēt iemeslu," saka Šuplers. 30 gadu ilgajā trenera karjerā divas reizes nācies atkāpties, tagad trešo. Parasti tas notika kaut kad decembrī. Taču divas spēles pirms "play off" sākuma, kad tu tuvāko sāncensi un galveno konkurentu cīņā par iekļūšanu "play off" apsteidz par četriem punktiem... tas ir ... Ar mani tā nav bijis."

Šuplers vēlreiz apliecināja, ka neplāno vērot CSKA spēles klātienē, bet sekos līdzi komandas sniegumam.

"Jūtu līdzi visām komandām, kurās esmu strādājis. Tur taču paliek kaut kāda daļiņa no tavas dzīves. Nav tā, ka es apvainojos un aizeju. Vienmēr kulturāli aizeju, normāli. CSKA komandā man ir daudz draugu, te ir daudz labu cilvēku, spēlētāju," piebilda Šuplers.

Trešdien CSKA jau aizvadīja pirmo spēli bez Šuplera un ar 0:1 zaudēja Maskavas "Dinamo", ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Tomēr zaudējums "ieveda" CSKA Gagarina kausa izcīņā, jo tuvākā sāncense Maskavas "Spartak" piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā 2:3 cīņā ar Astanas "Baris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!