Foto: F64

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas ar rezultātu 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) savā laukumā piekāpās latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Doņeckas "Donbass" komandai.

Rīgas kluba labā vārtus guva Aleksandrs Žirū, kurš bijis precīzs jau piecos mačos pēc kārtas, bet "Donbass" rindās precīzi bija Sergejs Varlamovs, Vaclavs Nedorosts, Jevgēņijs Dadonovs un Aleksejs Poņikarovskis.

Visticamāk, pēdējo spēli Rīgas "Dinamo" sastāvā šajā mačā aizvadīja Kaspars Daugaviņš, kurš pēc svētdien panāktās principiālās vienošanās par Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta beigām drīzumā varētu atgriezīsies Otavas "Senators".


Pirms spēles

Treneri šīs dienas mačam pieteica sešus aizsargus un 13 uzbrucējus. Šajā spēlē malā palika aizsargi Rodrigo Laviņš un Kristaps Sotnieks, kā arī trīs uzbrucēji – Aleksandrs Ņiživijs, Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs. Vārtus šīsdienas spēlē sargāja Mikaēls Telkvists.

Pirmais periods

Pirmo vārtu gūšanas momentu izveidoja Gints Meija, kurš izgājienā neprata apspēlēt pretinieku vārtsargu Janu Laco. Nākamajās piecās minūtēs laukumā ritēja piesardzīga spēle, bet astotajā minūtē "Dinamo" kļūdījās pie saviem vārtiem, bet "Donbass" to neizmantoja, un rīdzinieku pretuzbrukumā teicami nospēlēja Kaspars Daugaviņš, kurš atdeva piespēli Žirū, un viņš raidīja ripu vārtos. Viesi ātri panāca rezultāta izlīdzinājumu. Vienā no uzbrukumiem "Donbass" hokejists Deniss Kočetkovs labi piespēlēja no aizvārtes komandas biedram Varlamovam, kurš ripu iemet praktiski tukšos vārtos.

12.minūtē Rīgas "Dinamo" pirmo reizi pēc Bārtuļa noteikumu pārkāpuma varēja spēlēt vairākumā. Tajā Žirū izdarīja labu metienu, un bija arī pāris citas vārtu gūšanas epizodes, bet rezultāts nemainījās. Komandas turpināja daudz spēlēt aizsardzībā, bet diezgan pasīvi uzbrukumā. Pirmā trešdaļa "Dinamo" komandai noslēdzās ar zaudētiem vārtiem. Nedorosts iegāja zonā, bet līdz metienam netika. Viņš izdarīja piespēli gar vārtiem, bet ripa trāpīja Cibuļskim pa slidu un Telkvistam caur kājsargiem ieslīdēja vārtos (1:2).

Otrais periods

"Dinamo" aktīvi un agresīvi iesāka otro periodu, bet pirmo bīstamo momentu pretuzbrukumā izveidoja "Donbass", tomēr Telkvists glāba. Pēc skatāmā trešdaļas sākuma vienības norimās, taču, tempam mazinoties, divus labus uzbrukumus izveidoja rīdzinieki. 26.minūtē komandās bija abpusējais noraidījums, kurā rezultāts nemainījās.

Divus momentus brīdi vēlāk neizmantoja Andris Džeriņš, bet 29.minūtē fantastiski nospēlēja "Donbass" uzbrucējs Dadonovs, viņš no savas zonas aizgāja līdz rīdzinieku zonai, apspēlēja aizsargu un pārspēja Telkvistu. Lai arī rezultāts par to neliecināja, laukumā aktīvāki joprojām bija Rīgas "Dinamo" hokejisti, tomēr līdz trešdaļas beigām divu vārtu deficītu samazināt neizdevās.

Trešais periods

Ar veiksmīgām darbībām otro periodu iesāka Guntis Galviņš, izdarot spēka paņēmienu un divreiz uzmetot pa vārtiem. Aktīvi atkal darbojās rīdzinieku ceturtā maiņa, nedaudz atdzīvinot "Dinamo" sniegumu. Raitim Ivanānam padevās metiens, tad viņš atkal centās pie vārtiem ripu iebakstīt vārtos. "Dinamo" komandu pēc brīža glāba vārtu stabiņš, bet tad vienības apmainījās ar momentiem uzbrukumā. 45.minūtē mājiniekiem bija pirmais mazākums, kurā vārti palika nosargāti. Mirki vēlāk ceturtās maiņas aktivitāte noslēdzas ar noraidījumu Ivanānam, kurš neatļauti traucēja vārtsargam. Arī šoreiz mazākuma brigāde darbojās veiksmīgi.

Perioda vidū Žirū izgāja vienatnē pret vārtsargu. Uzbrucējs jau svinēja vārtu guvumu, bet video atkārtojumā tomēr noskaidrojās, ka ripa trāpīja pa vārtu pārliktni. Uzreiz "Dinamo" bija vēl viena lieliska iespēja, tomēr Miks Indrašis un Mārtiņš Karsums neizmantoja savas iespējas. Rīdzinieki iekrita pretuzbrukumā, bet Nedorosts neapspēlēja Telkvistu, rezultātam nemainoties. Spēles izskaņā Telkvists tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un sešatā neveiksmīgi nospēlēja "Dinamo" un Poņikarovskis aizslidoja līdz vārtiem un iemeta tukšos vārtos.

Kā zināms, "Donbass" komandas galvenais treneris ir Latvijā labi pazīstamais Jūliuss Šuplers, bet par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!