Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Komandas spēlētāji cenšas nepievērst uzmanību vienības līderu prombūtnei, pēc zaudējuma Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienībai izteicās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Kā ziņots, otrajā izbraukuma spēļu sērijas mačā piektdien "Dinamo" ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:0, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Latvijas aizsarga Māra Jasa pārstāvētajai "Ņeftehimik" komandai.

"Spēle izvērtās interesanta un aizraujoša līdz pat pēdējai tiesneša svilpei. Mani ļoti priecē, ka pēc neveiksmīgās spēles ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" spēlētāji stingri ievēroja spēles disciplīnu, parādīja raksturu un pelnīti tika pie viena punkta. Toties pēcspēles metieni - tā jau ir loterija," pēc mača pārdomās dalījās Šuplers.

Jautāts par komandas noskaņojumu situācijā, kad tai savainojumu dēļ nevar palīdzēt labākie vārtu guvēji Marks Hartigans un Lauris Dārziņš, kā arī vienības kapteinis Sandis Ozoliņš, Šuplers steidzās mierināt pesimistus un paslavēja komandas gados jaunākos spēlētājus.

"Cenšamies tam nepievērst uzmanību. Šodien man ļoti patika jaunie Raimonds Vilkoits, Roberts Bukarts un Ainārs Podziņš, kuri nospēlēja lieliski. Protams, ka komandas līderu trūkums ir jūtams," izteicās Šuplers.

Kā ziņots, Vilkoits guva savas komandas pirmo vārtus šajā mačā un savus pirmo vārtus KHL čempionātā.

Tikmēr "Ņeftehimik" komandas galvenais treneris Vladimirs Krikunovs slavēja "Dinamo" vārtsarga Krisa Holta spēli.

"Bija iespējas tikt pie uzvaras arī pamatlaikā, taču lieliski nospēlēja pretinieku spēlētāji un vārtsargs, tāpēc guvām tikai divus vārtus," pastāstīja Krikunovs.

Kā vēstīts, šajā spēlē "Dinamo" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas, bet pēdējās desmit spēlēs Latvijas komanda tikusi pie pieciem panākumiem. Savukārt "Ņeftehimik" hokejisti pēdējās desmit cīņās izcīnījuši piecas uzvaras.

Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē šosezon Rīgas "Dinamo" savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 6:3.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šīs spēles Latvijas klubs ar 50 punktiem 33 spēlēs atrodas sestajā vietā, bet "Ņeftehimik" komanda ar 45 punktiem 32 mačos saglabāja astoto pozīciju Austrumu konferencē.

Pirmajā šīs izbraukuma sērijas mačā Rīgas "Dinamo" trešdien ar 3:5 piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

Iepriekš Rīgas "Dinamo" aizvadīja četru mājas spēļu sēriju. Tajā Latvijas klubs ar rezultātu 3:2 pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" komandu, tad ar 2:1 uzvarēja latviešu uzbrucēja un bijušā "Dinamo" spēlētāja Mārtiņa Cipuļa pārstāvēto Habarovskas "Amur" komandu, pēc tam ar 4:1 pieveica Latvijas aizsarga Aleksandra Jerofejeva pārstāvēto Novokuzņeckas "Metallurg" vienību, bet šīs mājas spēļu sērijas pēdējā mačā Latvijas klubs ar 1:2 zaudēja Latvijas speciālista Igora Pavlova trenētajai Maskavas "Spartak" vienībai, pārtraucot savu četru uzvaru sēriju.

Nākamajā spēlē Rīgas "Dinamo" izbraukumā svētdien tiksies arī ar pēdējo divu sezonu Gagarina kausa ieguvējiem Kazaņas "Ak Bars", kurā spēlē bijušais rīdzinieku snaiperis Marsles Hosa.

Taču pēc tam sāksies decembra pārtraukums, bet 22.decembrī Latvijas klubs uzsāks šī gada pēdējo četru spēļu sēriju savu skatītāju priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!