Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ukrainas klubs Doņeckas “Donbass” vēlas atkārtot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas “Dinamo” sasniegto, atklāja vienības jaunais galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Atgādinām, ka pirmdien Šuplers tika apstiprināts par “Donbass” galveno treneri, kas nākamajā sezonā vēlas spēlēt KHL čempionātā.

“Ceru, ka viss notiks kā plānots un līdzjutēji mūs redzēs KHL,” Šuplers citēts kluba oficiālajā mājaslapā internetā. “Esmu pārliecināts, ka mūsu spēlētāji centīsies iepriecināt skatītājus ar labu spēli un rezultātiem.”

“Komanda par mani interesi izrādīja neilgu laiku. Man vajadzēja atpūsties pēc aizvadītās sezonas. Ar “Donbass” vadību komunicējām vairāk kā divas nedēļas. Iepriekšējie kontakti nebija nopietni. Līgumu noslēdzu uz trim gadiem, lai arī vadība vēlējās to parakstīt uz pieciem, taču es teicu, ka iesim soli pa solim,” viņš turpināja. “Man ļoti patika, ka vadība izvirzīja uzdevumu atkārtot to pašu, ko sasniedzu ar Rīgas “Dinamo”. Ļausim spēlēt labākajiem Ukrainas hokejistiem, jaunajiem spēlētājiem un pastiprināsim komandu ar ārzemniekiem.”

“Rīgā izveidot komandu nebija tik grūti tāpēc, ka mugurkauls jau bija izveidots, jo iepriekš pastāvēja komanda “Rīga-2000”. Vienmēr sākt strādāt ar jaunu komandu ir grūti," viņš turpināja.

"Donbass" savā oficiālajā "Twitter" profilā pavēstījusi, ka komandas budžets nākamajā sezonā būs apmēram 20 miljoni ASV dolāru (10,7 miljoni latu).

Tāpat šoruden tiks prezentēts "Donbass" komandas jaunās ledus halles projekts. Paredzams, ka tā būs lielākā halle KHL.

Jau vēstīts, ka Šuplera pēdējā darba vieta KHL bija Maskavas CSKA komandā, no kuras galvenā trenera amata viņš tika atlaists 22.februārī. Savukārt iepriekšējās trīs sezonas slovāku speciālists vadīja Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Šuplers CSKA komandai pievienojās pirms šīs sezonas, noslēdzot līgumu pēc shēmas 2+1.

Zīmīgi, ka Šuplers no CSKA galvenā trenera amata tika atlaists brīdī, kad komanda vēl oficiāli nebija garantējusi vietu Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Jau pēc Šuplera atlaišanas CSKA hokejisti regulāro čempionātu noslēdza Rietumu konferences kopvērtējuma astotajā vietā, bet Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!