Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Jūliuss Šuplers, veicot izvēli nepagarināt līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo", nav vadījies pēc finansiāliem apsvērumiem, pastāstīja slovāku speciālists.


Kā ziņots, otrdien nu jau bijušais komandas galvenais treneris Šuplers paziņoja, ka nav piekritis līguma pagarinājumam, kuru viņam pagājušajā nedēļā piedāvāja AS "Dinamo Rīga" apvienotajā padomes un valdes sēdē.

Tikmēr laikraksts "Diena" otrdien nāca klajā ar informāciju, ka Šuplers aizvadītās sezonas laikā mēnesī saņēmis 17 500 eiro (12 355 latus), bet uz nākamo sezonu kluba vadība viņam piedāvājusi 12 000 eiro (8472 latu) lielu mēnešalgu.

"Rīgas "Dinamo" man piedāvāja identisku līgumu tam, ar kādu strādāju pagājušajā sezonā. Finansiālajā ziņā jaunajā piedāvājumā nekas man netika atņemts," izteicās Šuplers. "Es ļoti cienu šādu valdes rīcību, jo apzinos, ka šie nevienam nav tie vieglākie laiki. Naudai uz manu lēmumu nebija absolūti nekādas ietekmes."

"Vēlos pēc trijiem Rīgas "Dinamo" komandā pavadītajiem gadiem pastrādāt citur, vadīt citu komandu un darboties ar citiem cilvēkiem. Šādas izmaiņas ir nepieciešamas katram cilvēkam. Man ir nepieciešama jauna motivācija, jauns dzinulis," piebilda speciālists.

Jau vēstīts, ka AS "Dinamo Rīga" ģenerāldirektors un valdes loceklis Zigmārs Priede pauda kluba vadības vēlmi nesteigties ar jaunā trenera nosaukšanu, atklājot, ka valdē vēl nepastāv vienots viedoklis, vai komandu uzticēt Latvijas vai ārzemju speciālistam.

Jautāts par to, kam būtu jābūt nākamajam Rīgas "Dinamo" galvenajam trenerim, Šuplers izvēlējās ierasti atturīgu pozīciju.

"Šis jautājums noteikti nav manā kompetencē. Saprotams, ka gados jaunākajiem maniem nu jau bijušajiem palīgiem Artim Ābolam un Viktoram Ignatjevam ir jādod iespēja sevi pierādīt, ir jāturpina ar viņiem sadarboties. Taču tas, kādā veidā to darīt, ir atkarīgs tikai no kluba vadības vīzijas un vēlmes, kādu viņi vēlas redzēt jauno Rīgas "Dinamo" modeli," piebilda Šuplers.

Šuplers izvairījās nosaukt, kurš varētu būt viņa nākamais klubs, taču atklāja, ka lēmumu speciālists pieņems tuvāko desmit dienu laikā.

Jau vēstīts, ka, pēc Krievijas mediju rīcībā esošās informācijas, Šuplers drīzumā kļūs par Maskavas CSKA galveno treneri, taču zināms, ka viņa pakalpojumos ieinteresēta ir arī Maskavas "Spartak" komanda.

Jau ziņots, ka 60 gadus vecais Šuplers par Rīgas "Dinamo" galveno treneri strādā kopš komandas izveidošanas 2008.gada vasarā. Visas trīs sezonas Latvijas klubs iekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Šosezon Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!