Foto: LETA

Smagu uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izbraukumā izcīnīja Latvijas klubs Rīgas "Dinamo".

Rīgas komanda ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Ņižņekamskas "Neftehimik" vienību, ko rezultatīvā cīņā pieveica arī pirms nedēļas.

"Dinamo" komandā vienīgos vārtus guva Pols Šekura, bet vārtsargs Mikēls Telkvists atvairīja visus 47 pretinieku metienus.

Pirms spēles

Rīgas "Dinamo" sastāvā šim mačam bija pieteikti seši aizsargi un 13 uzbrucēji. Ceļgala savainojuma dēļ nevarēja spēlēt Guntis Galviņš. Līdz ar to iespēja sevi apliecināt bija Mārtiņam Porejam. Uzbrucēju trijniekos arī bija izmaiņas - ceturtajā maiņā Raita Ivanāna vietā spēlēja Gunārs Skvorcovs. Rezerves vārtsargs bija Māris Jučers.

Pirmais periods

Pirmo bīstamo uzbrukumu mačā izveidoja mājinieki, bet Telkvists ar to tika galā veiksmīgi. Arī turpinājumā "Ņeftehimik" komanda kontrolēja ripu rīdzinieku aizsardzības zonā, un "Dinamo" vārtsargam darba netrūka. Pirmo daudzmaz bīstamo uzbrukumu uz Ņižņekamskas vienības vārtiem septītajā minūtē izveidoja Mārtiņš Karsums, bet mirkli vēlāk Ģirts Ankipāns izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu. Vairākumā "Dinamo" ne reizi neizdevās nostāties uzbrukuma zonā, bet uzreiz pēc tā divu minūšu sodu izciest devās Andris Džeriņš.

"Ņeftehimik" vairākumā uzbrukuma zonā labi saspēlējās, bet rīdzinieki pāris labus momentus neitralizēja. 15.minūtē pēc apšaubāma Jēkaba Rēdliha noraidījuma mājiniekiem bija vēl viena iespēja vairākumā, bet pēc minūtes arī Gints Meija devās izciest sodu par ripas izmešanu no laukuma. Lielajā mazākumā Rīgas komandas spēlētāji labi aizsargājās. Trešdaļas pēdējās minūtēs Maksims Pestuško no "Ņeftehimik" ar asu spēka paņēmienu apturēja Šekuru, saņemot 2+10 minūšu noraidījumu. Vairākumā Rodrigo Laviņš, Aleksandrs Ņiživijs un Aleksandrs Žirū izdarīja metienus, bet ripa negāja vārtos.

Otrais periods

Perioda sākumā mājinieki atkal iespieda Rīgas "Dinamo" savā zonā, un arī nākamajās minūtēs Latvijas klubs laukumā izskatījās ļoti vāji. Savukārt 26.minūtē pēc "Ņeftehimik" uzbrukuma Ņiživijs ar Šekuru devās prettriecienā un Šekura ar precīzu metienu izvirzīja vadībā "Dinamo". Tas mājiniekiem lika spēlēt daudz aktīvāk, atkal iespiežot pretiniekus savā zonā. Trešdaļas vidū divu minūšu sodu vēlreiz devās izciest Jēkabs Rēdlihs, un tajā "Ņeftehimik" izdarīja vairākus bīstamus metienus, tomēr Telkvists joprojām bija savā vietā.

Pēc ar grūtībām nosargātajiem vārtiem mazākumā sekoja vairākums, tomēr atkal tajā nekas neizdevās. Tūlīt Kaspars Daugaviņš pēc labas spēles aizsardzībā aizskrēja uzbrukumā un atdeva piespēli Mikam Indrašim, kurš bija pie tukšiem vārtiem, bet nespēja trāpīt. Otrās trešdaļas pēdējās minūtēs Rīgas "Dinamo" izturēja kārtējo spiedienu uz saviem vārtiem un pēdējās 20 minūtes sāks ar vienu vārtu pārsvaru.

Trešais periods

Kā ierasts šajā spēlē trešdaļu pārliecinošāk sāka mājinieki, un pēc divām minūtēm Daugaviņš saņēma noraidījumu. "Dinamo" mazākumā spēlēja teicami, izveidojot arī vienu pretuzbrukumu. Tikmēr 46.minūtē vairākumā jau spēlēja viesi, bet tajā tikai uz brīdi izdevās nostāties uzbrukuma zonā. Telkvists turpināja atvairīt metienus, jo rīdzinieki spēlēja ar atslābumu, kļūdoties un atdodot iniciatīvu pretiniekiem.

Indrašim pēc Džonsona piespēles neizdevās izmantot vēl vienu momentu uzbrukumā, bet 53.minūtē Ankipāns atstāja savu komandu mazākumā. Pāris sekundes vēlāk arī Reķis devās izciest sodu, atstājot savu komandu divu vīru mazākumā. Ar lielām pūlēm "Dinamo" aizsargājās un noturēja savus vārtus neskartus, savukārt četras minūtes pirms pamatlaika beigām rīdziniekiem bija vairākums, kurā atkal spēle bija neizteiksmīga.

Smagajā spēles galotnē Rīgas komanda vēlreiz palika mazākumā, un "Ņeftehimik" vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, līdz ar to būdami divu vīru vairākumā. Mača pēdējās sekundēs lielākā zvaigzne bija Telkvists, kurš tika galā ar visiem metieniem, palīdzot savai komandai uzvarēt

"Dinamo" sastāvs spēlei:

Vārtsargi: #32 Mikael Tellqvist (#37 Māris Jučers);

Aizsargi: #11 Kristaps Sotnieks - #6 Arvīds Reķis (A), #14 Jēkabs Rēdlihs - #44 Oskars Cibuļskis, #77 Mārtiņš Porejs - #2 Rodrigo Laviņš;

Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums (C) - #74 Jamie Johnson - #70 Miks Indrašis, #12 Alexander Giroux - #38 Paul Szczechura - #17 Aleksandrs Ņiživijs (A), #33 Kaspars Daugaviņš - #25 Andris Džeriņš - #75 Ģirts Ankipāns, #73 Gunārs Skvorcovs - #96 Māris Bičevskis - #87 Gints Meija, #98 Elvijs Biezais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!