Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" aizvadītās sezonas pamatvārtsargs zviedrs Mīkaels Telkvists pirmdien oficiāli pievienojies Zviedrijas klubam "Djurgarden", vēsta klubs.

Līgums ar vārtsargu parakstīts uz turpmākajām trim sezonām.

"Tā kā "Djurgarden" komanda nākamajā sezonā atkal startēs Zviedrijas hokeja elitē, ceram, ka Telkvists palīdzēs klubam tikpat veiksmīgi, kā viņš to darīja KHL. Viņa pieredze būs ļoti svarīga mūsu jaunajai komandai," izteicies "Djurgarden" pārstāvis Kalle Berglunds.

Šobrīd 34 gadus vecais Telkvists pēdējās divas sezonas aizvadījis Rīgas "Dinamo" sastāvā, aizritējušajā sezonā piedaloties 39 regulārā čempionāta spēlēs, kurās ielaida vidēji 1,86 ripas un atvairīja 92,9% pretinieku metienu. Savukārt Gagarina kausa izcīņā, kur rīdzinieki piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā kārtā, zviedrs nebija tik pārliecinošs, trīs spēlēs ielaižot caurmērā 3,67 ripas un atvairot 87,1% raidījumu.

Izslēgšanas spēlēs viņu izkonkurēja 24 gadus vecais čehu vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, bet abiem vārtu vīriem līgums ar Rīgas "Dinamo" beidzās pēc šīs sezonas. Tiesa, pats Telkvists sarunā ar aģentūru LETA iepriekš bija izteicies, ka labprāt paliktu Rīgā, par ko jau bija sāktas sarunas ar kluba vadību.

Marta beigās Rīgas klubs vēstīja, ka veic pārrunas ar Latvijas izlases vārtsargu Edgaru Masaļski.

Tieši "Djurgarden" bija pirmais Telkvista profesionālais klubs, pirms viņš devās uz Ziemeļameriku, lai cīnītos par vietu Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Telkvists savas karjeras laikā sešas sezonas aizvadījis NHL, spēlējot Toronto "Maple Leafs", Fīniksas "Coyotes" un Bufalo "Sabres". Kopā NHL zviedrs aizvadījis 113 spēles un izcīnījis 45 uzvaras, vidēji mačā ielaižot 3,01 vārtus un atvairot 89,8% pretinieku metienu.

Šajā sezonā "Djurgarden" komanda spēlēja valsts otrās līgas - "Allsvenskan" - čempionātā, taču izpelnījās paaugstinājumu un nākamo sezonu aizvadīs Zviedrijas augstākajā līgā (SHL).

Telkvists nav pirmais Rīgas kluba leģionārs, kurš atradis jaunu komandu - aizvadītās sezonas rezultatīvākais kluba spēlētājs Kails Vilsons savu karjeru turpinās Ukrainas vienībā Doņeckas "Donbass", slovāku uzbrucējs Marcels Haščāks pievienojās Habarovskas "Amur" komandai, Pols Šekura pārgāja uz Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo", bet Mets Robinsons pārgājis uz Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" komandu, ko nākamajā sezonā pārstāvēs arī latviešu uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!