Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" līdzjutēji pēc pagājušās sezonas neveiksmēm kā atalgojumu savam nepārtrauktajam atbalstam ir pelnījuši tādu uzvaru, kāda ceturtdien tika gūta pret līgas čempioniem Maskavas "Dinamo", uzskata rīdzinieku vārtsargs Mīkales Telkvists.

Kā ziņots, ceturtdien notikušajā mačā Rīgas "Dinamo" panāca neizšķirtu sekundi pirms pamatlaika beigām un vēlāk pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0) savā laukumā emocionālā cīņā pieveica iepriekšējo divu sezonu turnīra čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

"Zinājām visu par Maskavas "Dinamo" spēcīgajām pusēm, tāpēc galvenais bija turēties viņiem līdzās un neļaut pretiniekam atrauties. Daudz ko pabojāja otrie ielaistie vārti, taču arī tādas lietas hokejā notiek," pēc cīņas izteicās Telkvists. "Pats zinu, kāda ir sajūta, ielaižot ripu savos vārtos pēdējā pamatlaika sekundē."

"Visu spēles gaitu bija jūtams, ka spēlējam pret līgas čempioniem. Šādi mači ir īpaši," neslēpa zviedrs, kuram tieši ceturtdien apritēja 34 gadi. "Šī uzvara mums nozīmē ļoti daudz. Tā vairos mūsu pārliecību, bet par mūsu līdzjutēju pienesumu šajā mačā man ir grūti atrast pareizos vārdus. Kad guvām otros vārtus, šķita, ka no lielā trokšņa manas ausis neatgriezeniski aizkritīs. Šī pilsēta un tās fani ir pelnījuši šādas uzvaras."

"Mēs zinām, ka pagājušajā sezonā likām saviem faniem vilties, taču jaunās sezonas sākums klubam ir padevies labs. Šajā gadā mūs gaida kāpumi un kritumi, taču vēlamies, lai fanu atbalsts mūs neatstāj ne uz brīdi," izcēla Telkvists.

"Spēlējot savā dzimšanas dienā, nekādu papildu slogu uz pleciem nejutu. Bija ļoti patīkami dzirdēt, kā fani pirms mača nodzied man apsveikuma dziesmu. Tas man ļoti daudz nozīmē, tāpēc ceru, ka spēju padarīt līdzjutējus lepnus," piebilda vārtsargs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Dinamo" ar 16 punktiem septiņos mačos ieņem otro vietu, bet viņiem tikai punktu zaudē trešajā vietā esošie Rīgas "Dinamo" hokejisti.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā sestdien Rīgas "Dinamo" sacentīsies ar Aināra Podziņa pārstāvēto Podoļskas "Vitjaz" vienību, bet nākamajā pirmdienā tiksies ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko vada cits Latvijas speciālists Pēteris Skudra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!