Foto: F64

Par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galveno treneri kļuvis Kanādā dzimušais Krievijas pilsonis Devids Nemirovskis, kurš šajā amatā tādējādi kļuvis par latviešu speciālista Pētera Skudras pēcteci.

Pašlaik 41 gadu vecais Nemirovskis iepriekšējos trīs gadus bija cita KHL kluba Vladivostokas "Admiral" sporta direktors un galvenā trenera palīgs.

Savu hokejista karjeru Nemirovskis uzsāka Ziemeļamerikā, turklāt 1994.gadā viņu ar 84.numuru Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izraudzījās Floridas "Panthers". Pasaules spēcīgākajā hokeja līgā uzbrucējs aizvadīja 91 spēli, izceldamies ar 16 vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt pēcāk hokejists pārcēlās uz Eiropu, lielākoties spēlējot Krievijā un KHL.

Profesionāļa karjeru Nemirovskis noslēdza 2013./2014.gada sezonā, kad aizvadīja 16 spēles Maskavas CSKA rindās, lai gan pirms tam nebija spēlējis divus gadus.

Aprīļa beigās "Torpedo" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar Skudru, kurš par komandas galveno treneri kļuva 2013.gadā. Pa šo laiku vairākkārt uzvirmoja runas, ka latvietis izraisījis interesi no vairākām spēcīgākām KHL komandām. Viņa vadībā "Torpedo" piecas sezonas pēc kārtas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, labāko rezultātu sasniedzot 2016.gadā, kad aizkļuva līdz konferences pusfinālam.

Aizvadītajā sezonā "Torpedo" apstājās Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfinālā, bet pēc sezonas to atstāja arī latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš turpmāk spēlēs Maskavas "Spartak".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!