Foto: F64

Trīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji kļuvuši par ierobežoti brīvajiem aģentiem, vēsta līgas mājaslapa internetā.

Kristaps Sotnieks, Gints Meija un Jakubs Sedlāčeks nav pieņēmuši Rīgas "Dinamo" piedāvāto kvalifikācijas līgumu, kas viņus padara par ierobežoti brīvajiem aģentiem. Ierobežoti brīvos aģentus citas komandas savā rīcībā var iegūt pēc kompensācijas samaksāšanas.

Kristaps Sotnieks Rīgas "Dinamo" komandā KHL aizvadījis 288 spēles, gūstot 14 vārtus un izdarot 24 rezultatīvas piespēles. Savukārt 36 Gagarina kausa spēlēs aizsarga kontā vārti un piecas piespēles. Meija KHL aizvadījis 191 spēli, kurā guvis 12 vārtus un 23 reizes rezultatīvi piespēlējis. "Play-off" turnīrā viņa kontā seši "goli" un viena piespēle 23 spēlēs. Tikmēr vārtsargs Sedlāčeks Rīgas "Dinamo" rindās aizvadījis 17 spēles regulārajā čempionātā, atvairot 91 procentu metienu un ielaižot 2,7 vārtus. Gagarina kausa piecās spēlēs viņš tika galā ar 93,8 procentiem metienu, ielaižot 1,78 vārtus.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" piedāvāto kvalifikācijas līgumu pieņēmis Roberts Bukarts, tādējādi piekrītot pagarināt līgumu ar komandu. Bukarts Rīgas "Dinamo" pārstāvējis 156 KHL spēlēs, kurās guvis 17 vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles. Savukārt Gagarina kausa izcīņā 19 mačos viņš izcēlies ar diviem precīziem metieniem, kā arī trīs reizes asistējis partneriem.

Iepriekš ziņots, ka "Dinamo" rindas šajā starpsezonā atstājuši vairāki līderi - aizvadītās sezonas rezultatīvākais kluba spēlētājs Kails Vilsons savu karjeru turpinās Ukrainas vienībā Doņeckas "Donbass", slovāku uzbrucējs Marcels Haščāks pievienojās Habarovskas "Amur" komandai, Pols Ščehura pārgāja uz Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo", bet Mets Robinsons pārgājis uz Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" komandu, ko nākamajā sezonā pārstāvēs arī latviešu uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš. Jaunu klubu atradis arī zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists, kurš nākamos trīs gadus pavadīs dzimtenes klubā "Djurgarden".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!