Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Rīgas "Dinamo" uz treniņnometnes laiku noslēguši pārbaudes laika līgumus ar deviņiem jaunajiem Latvijas hokejistiem, kuri kopā ar pārējiem "Dinamo" spēlētājiem piedalīsies treniņnometnē, un centīsies iekļūt komandas sastāvā, vēsta kluba mājas lapa.

Ppārbaudes laika līgums noslēgts ar Mārtiņu Poreju, Juri Upīti, Edgaru Siksnu, Artūru Mickēviču, Lauri Bajarūnu, Ričardu Birziņu, Aleksandru Galkinu, Ņikitu Koļesņikovu un Kirilu Tambijevu.

Aizsargs Mārtiņš Porejs un uzbrucējs Juris Upītis jau trīs sezonas ir "Dinamo Rīga" kluba sistēmas spēlētāji - iepriekšējā sezonā aizsargs Porejs paguva uzspēlēt četru dažādu komandu sastāvos četros dažādos čempionātos - Rīgas "Dinamo" sastāvā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā un Cerības kausā, HK "Rīga" sastāvā MHL regulārajā čempionātā, "Liepājas metalurga" sastāvā Baltkrievijas atklātajā čempionātā un HK "Juniors" sastāvā Latvijas čempionāta "play-off" , kā arī piedalījās piecās pārbaudes spēlēs Latvijas izlases sastāvā.

Savukārt uzbrucējs Juris Upītis iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" sastāvā KHL regulārajā čempionātā aizvadīja trīs, bet Cerības kausā - 11 spēles. HK "Rīga" sastāvā MHL regulārajā čempionātā viņš piedalījās 58 spēlēs, kā arī vienu pārbaudes maču aizvadīja Latvijas izlases sastāvā.

Aizsargi Edgars Siksna un Ričards Birziņš, kā arī uzbrucēji Artūrs Mickēvičs un Lauris Bajarūns iepriekšējo sezonu aizvadīja "Liepājas metalurga" sastāvā, spēlējot Baltkrievijas atklātajā čempionātā un arī Latvijas čempionāta izšķirošajos mačos. Šajā sezonā Edgars Siksna bija arī Latvijas U20 izlases kapteinis pasaules čempionātā Ufā, bet Lauris Bajarūns bija Latvijas izlases kandidātu pulkā braukšanai uz pieaugušo pasaules čempionātu.

Savukārt Kirils Tambijevs iepriekšējo sezonu aizvadīja MHL čempionātā, spēlējot Voskresenskas "Himik", bet pirms tam divas sezonas nospēlēja HK "Rīga". Aizsargs Aleksandrs Galkins iepriekšējā sezonu pabeidza Latvijas čempionāta komandā HK "Zemgale", bet pirms tam divas sezonas viņš spēlēja dažādās komandās MHL čempionātā. Aizsargs Ņikita Koļesņikovs, kurš HK "Rīga" sastāvā spēlēja 2010./2011. gada sezonā, iepriekšējo sezonu uzsāka Slovākijas Ekstralīgas klubā "HC Banska Bystrica", bet pabeidza Norvēģijas spēcīgākās līgas klubā "Stjernen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!