Foto: F64

Jaunais uzbrucējs Daniels Bērziņš, kuram šonedēļ paredzama debija pieaugušo valstsvienībā, otrdien izrāva "Rīgas" klubam uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta cīņā.

Aizvadītajā mačā rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) apspēlēja Maskavas "Kriļja sovetov" hokejistus.

Pirmajās divās trešdaļās viesi pa reizei izvirzījās vadībā, bet Dāvids Krūmiņš ar diviem precīziem metieniem panāca izlīdzinājumus. Savukārt cīņas 53.minūtē jau vārtus guva Bērziņš, turpinājumā rīdziniekiem noturot panākumu.

Jau šonedēļ no ceturtdienas līdz sestdienai Bērziņš ar Latvijas izlasi piedalīsies Eiropas Hokeja izaicinājuma (EIHC) turnīrā Dānijā, piedzīvojot debiju valstsvienībā.

Kā vēstīts, dienu iepriekš "Rīga" savā laukumā pretiniekus uzvarēja pagarinājumā ar 2:1. Savukārt pirms tam rīdzinieki trijās spēlēs bija palikuši bez iemestiem vārtiem, kopā zaudējot četros mačos pēc kārtas.

Turpinājumā "Rīgas" komandai savā laukumā būs arī divas spēles ar Maskavas "Spartak" vienību, kam februāra otrajā pusē sekos sezonas pēdējais izbraukums.

"Rīga" ar 48 punktiem 54 spēlēs atguvusi 15.vietu starp 17 Rietumu konferences komandām un tuvākajās dienās oficiāli zaudēs cerības uz dalību izslēgšanas turnīrā. Tikmēr "Kriļja sovetov" ar 80 punktiem atrodas septītajā pozīcijā konferencē.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!