Foto: LETA

Uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas piekto maču Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" sastāvā devušies arī visi savainotie hokejisti.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēļu Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā mačā ar 1:4 otrdien savā laukumā piekāpās aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Doņeckas "Donbass" komandai, sērijā līdz četrām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 1-3.

Piektā spēle, kas rīdziniekiem var kļūt par noslēdzošo šosezon, ceturtdien risināsies Doņeckā.

Jau uz pirmajām divām izbraukuma sērijas spēlēm bija plānots, ka dosies arī visi savainotie rīdzinieku spēlētāji, kas šobrīd ir lielā skaitā, tomēr vēlāk tika nolemts, ka tikai no piektā mača Rīgas "Dinamo" uz izbraukumiem dosies pilnā sastāvā, vēsta Latvijas vienība.

Kā zināms, pirms Gagarina kausa spēlēm Rīgas "Dinamo" komandu piemeklēja jūtamas sastāva problēmas. Joprojām Latvijas komandai nepalīdz roku lauzušais aizsargs Arvīds Reķis, bet muguras savainojuma dēļ sezona, visticamāk, beigusies kanādiešu uzbrucējam Kailam Vilsonam, kurš bija vienības rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat sezona beigusies uzbrucējam Mikam Indrašim, kurš guvis papēža kaula lūzumu, bet jau ilgstoši traumas dēļ komandai nevar palīdzēt arī aizsargs Oskars Cibuļskis.

Vienībai nevar palīdzēt arī Soču Olimpiādes laikā dopinga lietošanā pieķertais uzbrucējs Vitālijs Pavlovs, kurš turpina trenēties ar Rīgas "Dinamo".

Pirmajās divās spēlēs cīņā par iekļūšanu Rietumu konferences pusfinālā Rīgas "Dinamo" Ukrainā zaudēja ar 2:5 un 1:3, sērijas trešajā spēle pirmdien Rīgā guva pārliecinošu uzvaru ar 7:3, bet ceturtajā spēlē rīdzinieki Doņeckas klubam piekāpās ar 1:4. Sērijā piektā spēle ceturtdien notiks Doņeckā, kur nepieciešamības gadījumā risināsies arī septītā cīņa.

Sestā spēle, ja uzvarētājs sērijā vēl nebūs zināms, sestdien risināsies Rīgā.

Rīgas "Dinamo" komanda Gagarina kausa spēlēm kvalificējusies pēc gada pārtraukuma un kopumā piekto reizi sešās KHL sezonās. Iepriekš vienībai divas reizes izdevies pārvarēt konferences ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!