Foto: Sputnik/Scanpix

12 Maskavas "Dinamo" sistēmas hokejisti ir vērsušies Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētāju arodbiedrībā ar lūgumu palīdzēt neizmaksātu algu jautājumā, vēsta līga.

Šie hokejisti pārstāv trīs biedrības "Dinamo" klubus - Maskavas "Dinamo", Balašihas "Dinamo" un HK MVD.

"Līdz šim brīdim esam saņēmuši iesniegumus no 12 "Dinamo" sistēmas spēlētājiem, kas pilnvarojuši arodbiedrību nodarboties ar viņu jautājumiem," aģentūra TASS citē KHL arodbiedrības priekšsēdētāju Andreju Kovaļenko. "Man nav svarīgi, vai tas ir 17-18 vai 35 gadus vecs spēlētājs. Mēs strādājam visu hokejistu labā, nedalot tos pēc vecuma un līgas. ja pārējie hokejisti ar savām problēmām vēlas nodarboties patstāvīgi, tās ir viņu tiesības."

Maskavas "Dinamo" sporta centrā ir izveidojusies sarežģīta situācija - hokeja kluba vadību ir pilnībā pārņēmusi Krievijas Fiziskās kultūras un sporta biedrība "Dinamo". Iepriekšējā hokeja kluba "Dinamo" vadība, autonomā nekomerciālā organizācija, ir palikusi parādā spēlētājiem apmēram 800 miljonus rubļu, bet jaunie saimnieki, SIA "Dinamo", šo parādu segt atteikusies. Tiek ziņots, ka Maskavas "Dinamo" komanda, ko pārstāv arī Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums, piedalīsies gaidāmajā KHL čempionātā, taču īsti nav skaidrs, kas spēlēs, jo hokejisti atsakās pārstāvēt klubu, kamēr nav izmaksātas algas par iepriekšējo sezonu.

Kā ziņojām, Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) čempioni Balašihas "Dinamo" komanda, kas ir Maskavas "Dinamo" fārmklubs, jau paziņojuši, ka izstājas no līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!