Foto: F64

Ņižņijnovgoroda (Krievija), 10.janv., LETA. Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien iemeta vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, palīdzot Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, ko trenē Pēteris Skudra, ar rezultātu 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) savā laukumā apspēlēt Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un pārtraukt sešu zaudējumu sēriju.

Daugaviņš izcēlās dueļa 14.minūtē, kad iegāja zonā un individuāli apspēlēja pretinieku vārtsargu Ivanu Ļisutinu, tobrīd panākot rezultātu 1:1. Otrajā trešdaļā "Ņeftehimik" vēlreiz ieguva vadību, tomēr "Torpedo" ne tikai atspēlējās, bet arī 54.minūtē uzvaras vārtus guva Grigorijs Želdakovs.

Daugaviņš laukumā bija 18 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā izcēlās ar četriem metieniem pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu un uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem.

Daugaviņš šosezon pēc oficiālās statistikas 52 mačos izcēlies ar astoņiem gūtiem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, tomēr organizatoru kļūdas dēļ viņam joprojām nav ieskaitīts pagājušajā sestdienā veiktais vārtu guvums.

Citā spēlē trešdien aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" vienība viesos ar 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:1) piekāpās Čerepovecas "Severstaļ". Cīņas gaitā "Salavat Julajev" nokļuva iedzinējos ar 0:2, bet trešajā trešdaļā divus vārtus guva Antons Burdasovs, panākot izlīdzinājumu. Tomēr pagarinājumā "Severstaļ" vienībai uzvaru izrāva Ruslans Karļins.

Bārtulis iepriekšējā mačā nopelnīja savu pirmo rezultativitātes punktu Ufas vienībā, tomēr šoreiz nebija sastāvā.

Kā zināms, trešdien spēli aizvada arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", uzņemot Austrumu konferences līderi Kazaņas "Ak Bars". Rīdzinieki jau zaudējuši izredzes iekļūt izslēgšanas sacensībās.

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 123 punktiem 49 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 115 punktiem seko Maskavas CSKA.

"Torpedo" ar 82 punktiem ir piektā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 72 punktiem atrodas vien devītajā pozīcijā, ārpus izslēgšanas turnīra zonas.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 43 punktiem 47 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot septiņus punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 88 punktiem ir "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 80 punktiem ir Omskas "Avangard". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien piektais rādītājs, priekšā esot arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", "Ņeftehimik" un Magņitogorskas "Metallurg" vienībām.

"Salavat Julajev" ar 77 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 58 punktiem ir 11.vietā, bet pēdējā, 14.pozīcijā, ar 45 punktiem atrodas Toljati "Lada", kur spēlē aizsargs Kristaps Sotnieks un par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!