Smagu traumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē ceturtdien guva Magņitogorskas "Metallurg" poļu izcelsmes kanādiešu uzbrucējs Vojteks Voļskis, kurš slimnīcā ievietots reanimācijā, vēsta Krievijas masu mediji.

"Metallurg" un Astanas "Baris" spēles trešā perioda vidū vairākuma izspēlē Voļskis centās kritienā piespēlēt komandas biedram, lai saglabātu ripu pretinieku zonā. Voļskim uz muguras uzkrita pretinieku spēlētājs, bet "Metallurg" uzbrucējs ar galvu ietriecās apmalē. Mačā uzvaru ar 3:1 svinēja "Metallurg".

"Dievs vien zina, kad viņš atgriezīsies laukumā. Viņa stāvoklis nav tas labākais, viņš atrodas reanimācijā. Cietušas muguras smadzenes, lauzts ceturtais un septītais mugurkaula skriemelis. Stāvoklis daudz maz apmierinošs," žurnālistiem pavēstīja "Metallurg" viceprezidents Genādijs Veļičkins.

Lai gan hokejists ievietots reanimācijā, viņš ir pie samaņas un kluba vadībai izteicis vēlmi atveseļoties līdz sezonas izšķirošajiem mačiem. Tomēr Veļičkins norāda, ka, visticamāk, uzbrucējam sezona beigusies. "Tagad jāizdara viss, lai viņš vispār izveseļotos. Domāju, ka viss būs kārtībā. Ceru, ka viņš vēl spēlēs."

"Metallurg" paziņojumā norādīts, ka Voļskim ir arī smadzeņu satricinājums un smagi cietusi seja. Reanimācijā sportists ievietots, lai ārstiem būtu vieglāk sekot līdzi veselības stāvoklim pirmajās dienās un viņa organisms saņemtu visas nepieciešamās zāles. Vēlāk viņu pārvietos uz neiroķirurģijas nodaļu, bet nekādas ķirurģiskas iejaukšanās, pēc ārstu teiktā, nebūs nepieciešamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!