Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jauniešu komandai "Rīga" lielākā neveiksme šosezon bija sliktais starts Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Harlamova kausa izcīņas turnīrā, intervijā līgas oficiālajā mājaslapā izteicās Latvijas komandas uzbrucējs Raimonds Vilkoits.

Kā ziņots, pēc sekmīgā starta MHL regulārajā čempionātā Harlamova kausa turnīrā "Rīgas" hokejisti jau pirmajā kārtā sērijā ar 0-3 piekāpās Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienībai.

"Mēs esam izpildījuši savu galveno uzdevumu - iekļūt izslēgšanas spēlēs," teica Vilkoits. "Sezonas sākums mums bija ļoti labs, un viss regulārais čempionāts izrādījās ļoti interesants. Pieredzējām kāpumus un kritumus, tāpēc nevarējām atslābināties pat uz vienu dienu. Savukārt lielākā neveiksme šosezon bija sliktais starts Harlamova kausa izcīņā. Mums neizdevās nospēlēt pret "Mitiščinskije atlanti" tā, kā to vēlējāmies."

"Lielāko daļu zaudējumu mēs piedzīvojām sezonas otrajā pusē. Hokejā ne vienmēr visu sezonu var nospēlēt vienā līmenī. Tagad nevaru pateikt, kāpēc sezonas otrā puse bija neveiksmīga," teica uzbrucējs. "Izslēgšanas spēlēs mums pietrūka veiksmes un pieredzes, pie tam pieļāvām vairākas individuālas kļūdas, kā rezultātā mēs pazaudējām savu spēli."

Jau vēstīts, ka Vilkoits tika iekļauts MHL izlasē, kas 2010.gada beigās aizvadīja vairākus mačus ar Ziemeļamerikas komandām. Tāpat viņš piedalījās ar MHL Izaicinājuma kausa spēlē, un pats hokejists pastāstīja, ka tā bijusi lieliska pieredze.

"Aizvadītajā sezonā daudzās situācijās varēju nospēlēt labāk, bet es centos darīt visu, lai palīdzētu "Rīgas" komandai," stāstīja Vilkoits. "Spēlēšana MHL izlasē Ziemeļamerikā un MHL Izaicinājuma kausa spēlē bija ļoti atšķirīgi notikumi. Abos es guvu daudz pozitīvu emociju. Tas bija lieliski. Sākumā es domāju, ka starp Krievijas hokejistiem jutīšos savādi, bet puiši bija ļoti draudzīgi un uzreiz mani pieņēma savā kolektīvā. Mēs Ziemeļamerikā sadraudzējāmies un Izaicinājuma kausa spēlēs Ufā atkal tikāmies."

Vilkoits uzsvēra, ka "Rīgas" hokejistiem ir labas attiecības ar komandas galveno treneri Leonīdu Tambijevu un viņa palīgiem.

"Komandā attiecības ar treneriem mums bija normālas, un nebija nekādu problēmu. Mums nelielas priekšrocības deva fakts, ka laukumā varējām runāt latviski un citas komandas to nesaprata. Dažos momentos tas pat ļoti palīdzēja," stāstīja hokejists.

Vilkoits aizvadītajā sezonā tika izsaukts uz Rīgas "Dinamo" komandu, kurā aizvadīja trīs mačus, izceļoties ar vienu vārtu guvumu mačā pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Taču hokejists apzinās - lai nostiprinātos KHL komandā, vēl jāiegulda darbs.

"Dienā, kad guvu vārtus spēlē ar "Ņeftehimik", man bija ļoti daudz emociju. "Dinamo" komandā aizvadīju tikai trīs spēlēs, un tas laiks ātri pagāja," saka spēlētājs. "Ko es domāju par KHL? Vēl ļoti daudz jāstrādā, lai varētu spēlēt tādā līmenī. Šosezon es vēl nebiju gatavs spēlēt "Dinamo" komandā."

"Par nākotni vēl nedomāju. Pirmajās dienās pēc sezonas mēģināju atpūsties, bet nepaspēju aiziet uz Latvijas Sporta akadēmiju, kur mācos otrajā kursā," teica Vilkoits. "Labprātāk paliktu Rīgā, jo tā ir mana dzimtā pilsēta. Tomēr, ja kāds izteiks labu piedāvājumu, es neatteiktos no spēlēšanas citā valstī."

Aizvadītās sezonas MHL regulārajā čempionātā Vilkoits laukumā devās visās 56 spēlēs, kurās izcēlās ar 25 vārtiem un 23 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt trijās izslēgšanas spēlēs viņš guva divus vārtus.

Jau vēstīts, ka Vilkoits ir viens no 26 spēlētājiem, kuri gatavosies pirmajām divām pārbaudes spēlēm Latvijas izlases sastāvā. Latvijas izlase 30.martā un 1.aprīlī izbraukumā spēkosies ar Zviedrijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!